Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Неспокійно на ще одній ділянці фронту: у ЗСУ пояснили, де росіяни відновили наступ

Армія Росії на одному із найгарячіших напрямків знову активізувалася після великої кількості відбитих атак ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Окупанти наступають в районі Куп'янську

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Куп'янський напрямок і досі залишається одним із найгарячіших на сході країни. Все через те, що росіяни здійснюють регулярні атаки та намагаються просунутися вперед, незважаючи на велику кількість відбитих атак ЗСУ.

Про це, повідомив командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський, якого цитує Military Media Center.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Зі слів командувача Сухопутних військ України стає відомо, що росіяни досі не можуть втихомиритися на Куп'янському напрямку. Зокрема, вони здійснюють велику кількість атак.

Олександр Сирський пояснює, що після того, як бійці української армії завдали ворогу нищівних втрат, вони знову відновили свої сили та продовжують наступати на Куп'янському напрямку, а також в районі міста Макіївка, що на Донбасі. Також він зазначив, що наразі тривають важкі бої, адже ворог хоче знищити українську армію на цьому напрямку та взяти місто Куп'янськ.

"Щоденно противник здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по нашим позиціям. Втім, наші бійці були готові до такого розвитку подій і дають гідну відсіч противнику. Він несе значні втрати та не досягнув суттєвих успіхів", - заявив Сирський.

Зазначимо, що не так давно командувач Сухопутних військ України побував на фронті. В ході цього візиту було узгоджено важливі рішення щодо ситуації на передовій.

Росіяни хочуть захопити Донеччину

Очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш нещодавно розповів, що російська армія намагатиметься захопити всю територію Донецької області вже до 31 грудня.

"Вони поставили чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. Тепер це 31 грудня. Тобто до кінця року їм поставлена задача вийти на адмінкордони Донецької області. Вони розуміють: якщо взяти висоту Авдіївки, то далі вже їм буде простіше дійти до Покровська, і так далі. Тому Авдіївка для них вкрай важлива", - розповів Віталій Барабаш.

Крім того, очільник Авдіївської МВА зазначив, що наразі окупанти завдають масованих артилерійських ударів по території міста та тим самим знищують Авдіївку. Також він додав, росіяни наступають фактично з усіх сторін, однак, незважаючи на це, досягти значних успіхів їм не вдається.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що росіяни провалюють наступ на Донбасі. Також ми повідомляли, якою є ситуація на Авдіївському напрямку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.