Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія почала частіше бити балістикою: в ЗСУ назвали причину

Армія окупантів почала частіше завдавати ударів по території України балістичними ракетами

Фото: ДСНС Україна/Telegram, Генштаб ЗСУ/Facebook.  Колаж: Pro Війну

Росія збільшила кількість ударів балістикою

Фото: ДСНС Україна/Telegram, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Російська армія доволі часто завдає ударів по території нашої держави. В основному окупанти використовують дрони-камікадзе "шахед". Однак тепер також стало відомо і про те, що ворожі сили активніше завдають ударів за допомогою балістичного озброєння.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Окупанти збільшили удари балістикою

Гуменюк розповідає, що російська армія активізувала удари балістичними ракетами. Зокрема, вони тепер частіше використовують таке озброєння в південній частині України. За словами речниці, це може свідчити про те, що ворог розгублений.

"Використання балістики, зокрема і в нашій зоні відповідальності, дійсно активізувалося. Скоріше за все, це пов'язано з підтриманням рівня напруження на той період, поки немає змоги завдавати ударів і тиснути більш потужно", – розповіла Наталія Гуменюк.

Також вона розповіла про те, що наразі на теперішню ситуацію також впливає і погода, адже зараз вона на боці України.

"Ми фіксуємо зменшення артилерійських обстрілів у нашій зоні відповідальності, зокрема і через зміну погодних умов. Зменшення активності тактичної авіації, але вони намагаються за один виліт принести якомога більше КАБів, щоб завдати руйнівних ударів", – додає речниця Сил оборони Півдня.

Варто додати, що декілька днів назад окупанти атакували Київську область балістичними ракетами.

Повітряні тривоги лунатимуть довше

Раніше ми писали про те, що повітряні тривоги в Україні, за словами речника Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната тепер будуть тривати довше.

Військовий це пояснює тим, що тепер окупанти проводять дозаправку літака прямо в повітрі. Тобто, якщо зазвичай МіГ-31К проводив у небі 20 хвилин, тоді тепер цей час буде довшим, адже його дозаправлять у повітрі.

Крім того, Ігнат додав, що не слід виключати того, що відразу після посадки одного літака російські окупанти можуть одразу піднімати в небо другий винищувач. Через це українцям доведеться довше знаходиться в укриттях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський назвав регіони, які вважаються найбільш небезпечними. Також ми повідомляли, чому партнерам вигідно давати Україні більше систем протиповітряної оборони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.