Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Повітряні тривоги лунатимуть довше: у Росії знайшли новий спосіб терору

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, Росія почала заправляти пальним винищувачі прямо в повітрі, саме тому, ймовірно, зросла тривалість тривоги

Фото: Командування Повітряних сил, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Ігнат назвав причину збільшення тривалості повітряних тривог

Фото: Командування Повітряних сил, УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії часто лунають повітряні тривоги. У цей час людей закликають не нехтувати власною безпекою та негайно прямувати до укриттів.

Однак, 10 листопада масштабна тривога, оголошена по всій Україні, тривала набагато довше, ніж зазвичай, понад три години. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив причину цього явища.

За словами військового, тривалість повітряної тривоги зросла через те, що загарбники, ймовірно, дозаправляють винищувач у повітрі. Ігнат нагадав, що зазвичай, тривоги через зліт МіГ-31К тривають від 20 хвилин до півтори години.

Відтепер загарбники почали відпрацьовувати нову тактику та виконувати інші авіаційні завдання – ворог, ймовірно, проводить дозаправку літака прямо в повітрі.

"Зараз ворог вдався до інших завдань, які ставить перед собою. Це відпрацювання дозаправки у повітрі. Зрозуміло, що час перебування МіГа у повітрі зростає фактично удвічі. Зараз протяжність таких тривог більше 2,5 годин", – сказав він.

Окрім того, Ігнат попередив про ще одну небезпеку – не виключено, що ворог посадивши один винищувач, може відразу підняти в небо другий. Саме через це доведеться оголошувати повітряну тривогу повторно.

Зеленський назвав найбільш небезпечні регіони

Як ми вже писали раніше, презилент Володимир Зеленський вкотре закликав громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Адже попри посилення протиповітряної оборони, небезпека нових масованих ударів Росії залишається вкрай значною.

Президент нагадав, що тільки в ніч проти 1 листопада сили протиповітряної оборони знищили 18 російських дронів-камікадзе та одну крилату ракету. Збиття ворожих повітряних цілей відбувалось у Полтавській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій та Хмельницькій областях. Однак, на жаль, не минулося і без кількох влучань по території України.

Володимир Зеленський попередив, що значна небезпека через масовані удари із застосуванням дронів та ракет зберігається для таких населених пунктів та регіонів:

  • міста Харків, Запоріжжя, Херсон:
  • населені пункти Херсонської та Донецької областей;
  • Чернігівщина і Сумщина.

Саме через це, за словами президента України, варто бути вкрай уважними та в жодному разі не ставитися до сигналів небезпеки під час повномасштабної війни легковажно.

Раніше ми повідомляли, що українські військові досягли певних успіхів на лівому березі Херсонської області. Також ми писали, чому союзникам вигідно надати Україні більше ППО напередодні зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.