Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

ЗСУ "відтягнули" російську армію від правого берега Дніпра: що відомо

Сили оборони України досягли непоганих результатів на лівому березі Херсонщини, однак говорити про успіхи української армії ще зарано

Фото: Генштаб ЗСУ

Гуменюк прокоментувала дії ЗСУ на Лівобережжі

Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ змусили окупантів дислокувати їхні позиції ближче до кордону з Росією. Внаслідок цього зменшилась кількість артилерійських обстрілів правобережжя Херсонщини.

Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода".

З її слів, тепер російські сили почали частіше атакувати правий берег Дніпра з авіації, адже російська артилерія "вже не всюди може діставати".

Наша армія "відкинула" ворогів далі від правобережжя, але все одно недостатньо для того, щоб звести обстріли в регіоні до нуля.

Окупанти намагаються створити собі штучні перемоги, зруйнувати мирну цивільну інфраструктуру, економіку регіону і населені пункти на правому березі.

"Ми продовжуємо досягати непоганих результатів у своїй боротьбі – і в контрбатарейній, і в інших методах роботи. Але висвітленню це поки не підлягає саме для того, щоб результат був дуже потужним і зафіксованим, щоб це не було такою короткочасною перемогою", — зазначила Гуменюк.

Як ЗСУ б'ють ворога на Херсонщині

Раніше ми писали, якою є ситуація на південному напрямку, де українські військові активно знищують ворога.

Представниця Сил оборони розповіла, що наразі українські військові на південному напрямку продовжують знищувати ворога та відкидати їх назад контрбатарейною боротьбою. Зокрема, наша армія також знищує запаси окупантів.

Також відомо, що минулої доби Збройні сили України змогли знищити півтора десятка російських військових, спостережний пункт, пункт управління безпілотниками, а також пункт польового боєпостачання.

Крім того, Наталія Гуменюк зазначає, що наші військові регулярно обстрілюють сили окупантів на Херсонщині. При цьому, ЗСУ ведуть настільки точну та прицільну роботу, що місцеве населення залишається в повній безпеці. Однак, речниця Сил оборони додала, що окупанти накопичували багато сил, які згодом підтягнули на лівий берег Херсонщини. Це означає, що протистояння буде тривалим.

Морпіхи висадилися на лівому березі Херсонщини

Раніше ми писали про те, що українські військові змогли успішно висадитися на лівому березі Херсонської області. Так, за словами аналітиків Інституту вивчення війни, наша армія змогла закріпитися в районі населених пунктів Пойма та Піщанівка, які розташовані на відстані 11 та 14 кілометрів від Херсона.

Крім того, такі ж дані повідомляли й російські ЗМІ. Там говорили про те, що наша армія змогла висадити на іншому березі Дніпра "штурмові групи", які згодом здійснили прорив та закріпилися на доволі важливих позиціях. Мова йде про ті ж самі населені пункти Піщанівка та Пойма.

Крім того, варто зазначити, що російське командування доволі серйозно переймається контрнаступом Збройних сил України на Херсонському напрямку. Все через те, що найбільш потужні сили ворога, які знаходилися на Херсонщині, були перекинуті на запорізький напрямок, адже там наші військові теж проводять наступальні дії.

Нагадаємо, мешканці Херсонщини розповіли про відбудову регіону. Також ми писали, що на Херсонщині змінили підхід до евакуації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.