Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

На Херсонщині змінили підхід до евакуації — які жорсткі методи використовуватимуть

Примусовій евакуації підлягають всі діти віком до 18 років – вони можуть виїхати з одним із батьків, або разом із всією родиною

Фото: Укрзалізниця

На Херсонщині дітей примусово евакуюватимуть - Верещук

Фото: Укрзалізниця

Для цивільних громадян закрили в’їзд до 23 населених пунктів Херсонщини. Там оголошена примусова евакуація.

Про це розповіла віцепрем’єр-міністр міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону.

"Після евакуації з дітьми назад повернутись не можна буде до того часу, поки відповідну інформацію не оприлюднить обласна військова адміністрація. Сили безпеки та оборони будуть інформувати людей щодо можливості повернення", – заявила Верещук.

Хто підлягає під евакуацію

Українська чиновниця уточнила, що під евакуацію підпадають всі діти, які ще не досягли 18 років. Вони можуть виїхати як разом із одним із батьків, так і всією родиною.

Водночас, начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА уточнив, що наразідітей з області евакуйовано не багато.

"Сьогодні також вивозили дітей, але небагато. Зараз правоохоронці будуть проводити роботу уже виходячи з нового рішення про те, що можна використовувати примус. До кінця тижня будемо мати інші результати", – сказав він.

За його словами, з області збираються евакуювати 802 дитини. Однак їх родини до останнього не хочуть залишати домівки та садиби.

Евакуація діти з небезпечних регіонів

Як ми вже писали, аби вберегти життя маленьких українців, на Донеччині та Херсонщині почали примусово вивозити дітей через загрозу ворожих ударів.

За інформацією Мінінтеграції, 23 жовтня на засіданні Координаційного штабу з питань обов’язкової евакуації було оголошено про евакуацію приблизно 250 дітей із Донецької області.

Евакуацію проведуть із 8 населених пунктів Бахмутського та Покровського районів – там безпекова ситуація, на жаль, залишається критичною

"Після евакуації діти, у супроводі одного з батьків або ж законного представника, будуть вивезені до початку холодів спочатку до гуманітарного хабу. Де вони перепочинуть, отримають допомогу і підтримку, а далі вони поїдуть до Житомирської області. Там вони безкоштовно будуть забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою", – кажуть у Мінінтеграції.

Завдяки допомозі Донецької ОВА, підтримці правоохоронців та рятувальників, 41 дитину вже вивезено у безпечні місця.

"Хочу подякувати представникам ОВА, спеціальному підрозділу Національної поліції "Білі Янголи", ДСНС та усім, хто допомагає з евакуацією дітей. Ми відповідаємо за їхнє життя та здоров’я", – наголосила Ірина Верещук.

Евакуація на Херсонщині

У Херсонській області обов'язкова евакуація дітей відбувається у таких населених пунктах: Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке, Антонівка, Комишани, Садове, Приозерне.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що росіяни хочуть захопити всю територію Донецької області до 31 грудня. Також ми повідомляли, що окупанти провалюють наступ на Донбасі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.