Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Порятунок життів маленьких українців – із яких областей примусово вивозять дітей

За інформацією Міністерства реінтеграції, тільки з Донецької області мають намір вивезти приблизно 250 дітей

Фото: UNICEF

Із двох областей почали примусову евакуацію дітей

Фото: UNICEF

В Україні триває повномасштабна війна. Аби уберегти життя маленьких українців, в Донецькій та Херсонській областях оголосили примусову евакуацію дітей через загрозу ворожих ударів.

Про це повідомляють очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін та Міністерство реінтеграції.

Евакуація на Донеччині

У понеділок, 23 жовтня, на засіданні Координаційного штабу з питань обов’язкової евакуації було оголошено про евакуацію приблизно 250 дітей із Донецької області.

Евакуацію проведуть із 8 населених пунктів Бахмутського та Покровського районів – там безпекова ситуація, на жаль, залишається критичною

"Після евакуації діти, у супроводі одного з батьків або ж законного представника, будуть вивезені до початку холодів спочатку до гуманітарного хабу. Де вони перепочинуть, отримають допомогу і підтримку, а далі вони поїдуть до Житомирської області. Там вони безкоштовно будуть забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою", – кажуть у Мінінтеграції.

Завдяки допомозі Донецької ОВА, підтримці правоохоронців та рятувальників, 41 дитину вже вивезено у безпечні місця.

"Хочу подякувати представникам ОВА, спеціальному підрозділу Національної поліції "Білі Янголи", ДСНС та усім, хто допомагає з евакуацією дітей. Ми відповідаємо за їхнє життя та здоров’я", – наголосила Ірина Верещук.

Евакуація на Херсонщині

У Херсонській області обов'язкова евакуація дітей буде відбуватись у таких населених пунктах: Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке, Антонівка, Комишани, Садове, Приозерне.

Скільки українців повернули з полону

Як ми розповідали, від початку повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося повернути близько 2 600 українців. Серед них військові та цивільні, повідомив представник української воєнної розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

За його словами, зараз динаміка обмінів полоненими з РФ трохи знизилась, так само як і кількість повернутих, "але відбуваються певні польові обміни, також були окремі операції".

Юсов також повідомив, що наш обмінний фонд постійно поповнюється, а місця утримання російських військовополонених в Україні станом на зараз переповнені.

Останній обмін полоненими відбувся 7 серпня, тоді повернути вдалося 22 українських воїнів.

Нагадаємо, ми писали, скільки українців гине щодня на війні. Також ми розповідали про те, що окупаційна російська армія зазнала надзвичайно великих втрат у війні проти України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.