Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Жахлива статистика: скільки екологічних злочинів скоїла Росія від початку війни

За словами Юлії Свириденко, росіяни щодня вбивають українців, руйнують міста, мінують дороги, завдаючи нам величезної шкоди

Фото: Рахункова палата

Росія скоїла в Україні 2500 екологічних злочинів

Фото: Рахункова палата

В Україні вже понад півтора року триває повномасштабна війна. Впродовж цього часу Росія скоїла 2500 екологічних злочинів.

Про це розповіла перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко сказала під час конференції United for Justis.United for Nature.

"Війна триває, і Росія продовжує скоювати злочини, завдаючи шкоди щодня… 2500 екологічних злочинів задокументовано", – сказала вона.

Також чиновниця наголосила на тому, що кожен день війни – це приблизно 120 мільйонів євро завданих збитків.

Які саме злочини здійснюють загарбники

Віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко перерахувала, які саме злочини здійснюють росіяни в Україні:

  • жорстоко вбивають українців;
  • руйнують наші міста і села;
  • винищують наші ліси, наші великі природні ресурси, поля і озера;
  • мінують дороги і споруди;
  • мінують систему водопостачання.

Які наслідки підриву ГЕС

За її словами, підрив Каховської ГЕС призвів до катастрофічних наслідків для людей та екології.

"Мільйон українців втратили доступ до питної води, 100 тисяч мешканців у 80 населених пунктах постраждали від підтоплення, 140 тисяч – залишилися без світла", – сказала вона, додавши, що відновлення природи не може розпочатися без розмінування.

Росіяни вивозять соняшник із Маріуполя

Як ми раніше писали, армія РФ продовжує грабувати наші землі та вивозити українське зерно. Стало відомо, що загарбники вивозять соняшник з тимчасово окупованого Маріуполя, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, українське зерно експортується російськими окупантами через порт Маріуполя, який тимчасово перебуває під їхнім контролем. Наразі там знаходяться три судна, одне з них завантажують соняшниковим врожаєм.

"В порту росіяни вантажать зерно, і скоріш за все – саме соняшник. Це стандартний варіант вивозу, тому що більше в Маріуполі нічого взяти. В порту стоїть три судна, одне вантажиться, інші два поки стоять", – повідомив Андрющенко.

Радник мера міста додав, що досі невідомо, що може міститися в тих контейнерах, які вони доставили до порту. Він також зауважив, що в порту працюють не місцеві жителі, а російські громадяни, які були завезені з Новоросійська.

Також Андрющенко зазначив, що ворожі сили привезли бетонні конструкції, призначені для будівництва об'єктів оборони на кордоні між Маріуполем та Запорізькою областю.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський анонсував запуск нового "зернового коридору". Також ми писали, що сталося з ринком зернових та олійних вперше за 20 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.