Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Успіхи українських військових на Півдні: як ЗСУ б'ють ворога на Херсонщині

Розповідаємо, якою є ситуація на південному напрямку, де українські військові активно знищують ворога

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Ситуація на Херсонщині

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Нещодавно українські військові змогли успішно висадитися на лівому березі Херсонської області. Там бійцям Збройних сил вдалося закріпитися в районі населених пунктів Пойма та Піщанівка, однак бойові дії досі тривають.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Ситуація на Херсонщині

Представниця Сил оборони розповіла, що наразі українські військові на південному напрямку продовжують знищувати ворога та відкидати їх назад контрбатарейною боротьбою. Зокрема, наша армія також знищує запаси окупантів.

Також відомо, що минулої доби Збройні сили України змогли знищити півтора десятка російських військових, спостережний пункт, пункт управління безпілотниками, а також пункт польового боєпостачання.

Крім того, Наталія Гуменюк зазначає, що наші військові регулярно обстрілюють сили окупантів на Херсонщині. При цьому, ЗСУ ведуть настільки точну та прицільну роботу, що місцеве населення залишається в повній безпеці. Однак, речниця Сил оборони додала, що окупанти накопичували багато сил, які згодом підтягнули на лівий берег Херсонщини. Це означає, що протистояння буде тривалим.

Морпіхи висадилися на лівому березі Херсонщини

Раніше ми писали про те, що українські військові змогли успішно висадитися на лівому березі Херсонської області. Так, за словами аналітиків Інституту вивчення війни, наша армія змогла закріпитися в районі населених пунктів Пойма та Піщанівка, які розташовані на відстані 11 та 14 кілометрів від Херсона.

Крім того, такі ж дані повідомляли й російські ЗМІ. Там говорили про те, що наша армія змогла висадити на іншому березі Дніпра "штурмові групи", які згодом здійснили прорив та закріпилися на доволі важливих позиціях. Мова йде про ті ж самі населені пункти Піщанівка та Пойма.

Крім того, варто зазначити, що російське командування доволі серйозно переймається контрнаступом Збройних сил України на Херсонському напрямку. Все через те, що найбільш потужні сили ворога, які знаходилися на Херсонщині, були перекинуті на запорізький напрямок, адже там наші військові теж проводять наступальні дії.

Нагадаємо, раніше ми писали, де російські окупанти відновили наступальні дії. Також ми повідомляли, що окупанти хочуть повністю захопити територію Донецької області.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.