Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Морпіхи висадилися на лівому березі Дніпра: що відомо про операцію на Херсонщині

Українські військові провели успішну операцію на території Херсонської області та зайняли позиції

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

ЗСУ прорвались на Херсонщині

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Частина Херсонської області вже доволі тривалий час знаходиться під контролем окупантів. Однак, попри це, військові Збройних сил України нещодавно провели успішну операцію на лівому березі річки Дніпро.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Морпіхи висадилися на лівому березі

Зі слів аналітиків Інституту вивчення війни, українські військові нещодавно успішного висадилися на території Херсонської області. Зокрема, на лівому березі річки Дніпро.

Повідомляється, що, окрім самої висадки, морські піхотинці вже змогли зайняти позиції та навіть просунутися в районі населених пунктів Піщанівка та Пойма, які знаходяться на відстані 11 та 14 кілометрів від самого Херсону.

Схожі дані повідомляли й російські ЗМІ. Там заявляли, що наша армія висадила на лівому березі річки "штурмові групи", згодом вони змогли прорватися та зайняти важливі позиції, які знаходяться поблизу населених пунктів Піщанівка та Пойма. Зокрема, наразі росіяни контролюють лише невелику частину Піщанівки, адже там закріпилися ЗСУ.

Слід також зазначити, що російське командування доволі сильно переймається контрнаступом Збройних сил на Херсонщині. Це пов'язано з тим, що найбільш елітні та боєздатні підрозділи ворога були перекинути звідти на Запорізький напрямок.

Де росіяни відновили наступ

Раніше ми писали, що, окрім ситуації на Півдні країни, доволі складними є бойові дії на Сході. Все через те, що росіяни знову продовжують наступати на Куп'янському напрямку.

Командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський розповів, що після того, як ЗСУ завдали нищівного удару ворогу на цьому напрямку, окупанти знову почали відновлювати власні резерви та готуються до наступу.

"Щоденно противник здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по наших позиціях. Втім, наші бійці були готові до такого розвитку подій і дають гідну відсіч противнику. Він має значні втрати та не досягнув суттєвих успіхів", – зазначив командувач Сухопутних військ України.

Також додамо, що Олександр Сирський побував на передовій та зустрівся з військовими. Під час цього візиту було узгоджено ряд важливих рішень, які стосуються ситуації на фронті.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що росіяни хочуть захопити територію Донецької області. Також ми повідомляли, що росіяни провалюють наступ на Донбасі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.