Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Проста математика: чому союзникам вигідно надати Україні більше ППО напередодні зими

Росія готується до нових масованих ударів по Україні взимку, тому іноземним партнерам краще надати більше ракет ППО, аніж відновлювати потім пошкоджені об'єкти

Фото: Генштаб ЗСУ

Кулеба пояснив, чому Україні варто давати системи ППО

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські військові, скоріш за все, накопичують озброєння для того, аби атакувати територію України взимку. Тому варто якнайскоріше посилювати нашу протиповітряну оборону.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Чиновник навів дуже цікаві дані, які якнайкраще пояснюють, чому зараз дуже важливо посилювати оборону неба.

За даними Кулеби, ремонт пошкодженої внаслідок ворожих атак критичної інфраструктури обійдеться державі набагато дорожче, аніж посилення ППО.

Чому варто посилювати ППО: розрахунки

Він опублікував інфографіку, яка демонструє "просту математику" щодо підтримки України:

  • вартість однієї ракети для Patriot становить 4,1 мільйона доларів:
  • відновлення пошкодженої електростанції коштуватиме 19,1 мільйонів доларів.

Вартість ракети ППО менша, ніж кошти, необхідні для відновлення
Інфографіка Дмитра Кулеби

"Саме тому є сенс максимально посилювати українську ППО зараз, щоб заощадити наші ресурси у майбутньому. А людські життя, врятовані завдяки ППО, безцінні", – зазначив Кулеба.

Для чого Україна орендує системи ППО

Як ми розповідали вже раніше, наша країна бере в оренду системи ППО для того, аби всіма доступними способами посилити захист об’єктів критичної інфраструктури в зимовий період.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, така практика в України вже є.

"Зрозуміло, що кожна країна перш за все дбає про власний захист. Ніхто своє ППО просто так нам не віддасть. Чому так довго постачають ППО, чому дозовано? Бо не має її стільки у світі, щоб нам її віддати", – сказав він.

На думку речника Повітряних сил ЗСУ, протиповітряна оборона має дуже велике значення, особливо варто її посилювати взимку, під час опалювального періоду. Тут йдеться як про самі установки ППО, так і про ракети до них, які також дорого коштують.

Водночас, Юрій Ігнат не став розкривати, які саме країни світу погодились надати в оренду Україні системи протиповітряної оборони, бо "ця інформація чутлива, партнери не хочуть її озвучувати".

Раніше ми повідомляли, що в ЄС оцінили, чи готова українська енергосистема до зими. Також ми писали, як довго тривав перший блекаут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.