Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія готується до нового етапу війни? Яку тактику хоче застосувати ворог взимку

Російська армія може змінити власну тактику ведення бойових дій перед початком зими

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Окупанти змінюють тактику

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Армія окупантів регулярно здійснює обстріли по території України. Зокрема, вони дуже часто використовують артилерію, проте, вже невдовзі ворожа армія може змінити тактику ведення боїв.

Про це повідомляють представники британського Міністерства оборони.

Як Росія готується до зими

Британська розвідка повідомляє, що головним пріоритетом Росії стане покращення боєприпасів. Зокрема, мова йде про 152-мм артилерійські снаряди "Краснопіль", за допомогою яких російська армія часто завдає ударів по території України.

Міноборони Великої Британії зазначає, що окупанти змінять характеристики цих боєприпасів для покращення стійкості в поганих погодних умовах, а також збільшать їх виробництво.

Однак, британська розвідка додає, що скоріш за все, окупанти просто нездатні виробляти більше звичайних боєприпасів, тому вони використовують всі виробничі потужності.

"Росія використовує безпілотні літальні апарати для позначення цілей для "Краснополя", спрямовуючи на ціль лазерний промінь. Однак хмарність стала ключовим фактором, що обмежує ефективність снаряда, оскільки його лазерний детектор не встигає виявити енергію лазера і маневрувати для удару", – йдеться у заяві.

Також слід зазначити, що ймовірно, росіяни хочуть покращити час лазерного наведення та льотні характеристики цих снарядів.

Коли закінчиться війна

Раніше ми писали про те, що полковник запасу Збройних сил України Роман Світан розповів, коли ймовірно може закінчитися війна. Він вважає, що вигнати ворожі сили вдасться вже у наступному році, якщо країни, що є гарантами Будапештського меморандуму будуть давати все необхідне озброєння. Однак, на цьому війна не зупиниться.

"Протистояння з Росією не закінчиться. Ми звільнимо територію, розіб’ємо російську армію, яка до нас зайшла. Але бойові дії на кордоні триватимуть ще мінімум років 10, поки російська імперія буде існувати і розвалюватися. Тому що розвал почнеться з Кавказу, скоріше за все. Ну а далі піде до Якутії. Тому нам доведеться тримати армію вздовж лінії кордону, яка буде лінією фронту і "купірувати" прикордонні сутички", – розповідає полковник ЗСУ.

Також він додав, що війна буде тривати в набагато менших масштабах. До прикладу можна навести період проведення АТО/ООС на території Донбасу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому російська армія почала частіше бити балістикою. Також ми повідомляли, що в Україні повітряні тривоги можуть лунати довше, ніж зазвичай.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.