Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Є одна умова: полковник ЗСУ розповів, чи закінчиться війна у 2024 році

Військовий експерт поділився інформацією, коли може закінчитися повномасштабна війна проти Росії

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

ЗСУ звільнять території в 2024 році

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

За час повномасштабного вторгнення наші військові змогли звільнити чимало території, що була захоплена окупантами. Однак, росіяни ще й досі намагаються просунутися вперед на деяких напрямках, хоча ЗСУ можуть звільнити території вже в наступному році.

Про це розповів військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

ЗСУ переможуть Росію в 2024-му році

Роман Світан заявив про те, що наша армія може вигнати ворожі сили з території України вже у наступному році. Однак, це відбудеться в тому випадку, якщо гаранти безпеки за Будапештським меморандумом нададуть Україні зброю, якої так потребує наша армія.

"Протистояння з Росією не закінчиться. Ми звільнимо територію, розіб’ємо російську армію, яка до нас зайшла. Але бойові дії на кордоні триватимуть ще мінімум років 10, поки російська імперія буде існувати і розвалюватися. Тому що розвал почнеться з Кавказу, скоріше за все. Ну а далі піде до Якутії. Тому нам доведеться тримати армію вздовж лінії кордону, яка буде лінією фронту і "купірувати" прикордонні сутички", – зазначив військовий експерт Роман Світан.

Також полковник ЗСУ додав, що хоча війна буде тривати ще довгий час, вона все ж буде в набагато менших масштабах. Зокрема, військовий експерт вважає, що бої можуть бути приблизно такими, як під час проведення АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей.

Чому Росія частіше б'є балістикою

Раніше ми писали про те, що речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла про те, що російська армія почала частіше використовувати балістичне озброєння. Зокрема, досить часто трапляються випадки, коли такі ракети фіксуються в південній частині України. Гуменюк вважає, що це може свідчити про те, що окупанти розгублені.

"Використання балістики, зокрема і в нашій зоні відповідальності, дійсно активізувалося. Скоріше за все, це пов'язано з підтриманням рівня напруження на той період, поки немає змоги завдавати ударів і тиснути більш потужно", – заявила речниця Сил оборони півдня.

Також вона зазначила, що наразі в Україні фіксується зменшення артилерійських обстрілів. Гуменюк вважає, що на це могли повпливати погодні умови, адже нещодавно вони погіршилися.

Також слід додати, що декілька днів назад російські окупанти за допомогою балістичних ракет атакували територію Київської області.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні повітряні тривоги будуть лунати довше, ніж це було раніше. Також ми повідомляли, що президент Зеленський назвав регіони, які вважаються найнебезпечнішими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.