Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Іран почав виготовляти нові "шахеди": чим вони небезпечні для ЗСУ

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, нові безпілотники мають кольорове забарвлення та їх значно складніше виявити у небі

Фото: Повітряні сили, ДПСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

Ігнат розповів про нову модифікацію іранських "шахедів"

Фото: Повітряні сили, ДПСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

У Тегерані днями представили оновлений дрон-камікадзе Shahed-238. Цей безпілотник через низку унікальних особливостей стало набагато складніше виявляти.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Які "новинки" у нового ударного дрона

Він уточнив, що згідно з офіційною інформацією, представленою виробником дронів, оновлений "шахед" має такі особливості:

  • реактивний двигун;
  • різне радіолокаційне наведення.

Ігнат також звернув увагу на кольорове забарвлення нових "шахедів", це дозволить дронам бути менш помітними у небі.

"Цей "шахед" дуже реактивний, він забарвлений у чорний матовий колір, що ще може ускладнити роботу візуального виявлення", – сказав Ігнат.

Однак, за словами Юрія Ігната, ще немає точної інформації щодо того, чи отримала ворожа країна оновлені дрони від Ірану, але "відповідний досвід у цих країн вже є".

Як росіяни змінили тактику

Крім того, Юрій Ігнат наголосив, що російські військові змінили тактику застосування ударних дронів-камікадзе під час повітряних атак по території України.

Наприклад, якщо раніше ворог запускав дрони вдень, то згодом росіяни почали робити це вночі. Росія сподівається на те, що Силам оборони стане складніше візуально виявляти безпілотники.

В Ірані представили оновлені "шахеди"

Як ми зазначали, нещодавно в столиці Ірану Тегерані відбувалась презентація нової модифікації БПЛА Shahed-136. Представили три версії з різними системами наведення.

Для чого ЗСУ аналоги "шахедів"

Як ми писали вже раніше, за словами речника Повітряних сил Юрія Ігранат, ЗСУ мають повне право атакувати територію Росії аналогами дронів-камікадзе типу "шахед". Але наразі точно невідомо, чи вже використовують Повітряні сили ЗСУ ці безпілотники для нових атак.

Серед напрямів ударів українських військових:

  • Крим;
  • окуповані території Донецької та Луганської областей.

Також Ігнат натякнув, відповідаючи на питання щодо можливих атак по території Росії за допомогою нових українських безпілотників: "Я б сказав, чому ви думаєте, що це вже не відбувається?".

Але військовий прямо не відповів на запитання, чи відбуваються такі атаки вже в даний момент. Ігнат послався на те, що Повітряним силам не можна розголошувати відповідну інформацію із зрозумілих на те причин.

Речник Повітряних сил також зазначив, що ЗСУ виключно власним озброєнням спроможні завдавати ударів по ворожій території"тут немає жодних питань".

Раніше ми вже розповідали, чому Росія вирішила змінити тактику атак шахедами. Також ми зазначали, яку кількість дронів-камікадзе "шахед" виготовляє ворог щомісяця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.