Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У ЗСУ з'явились аналоги "шахедів": Ігнат пояснив, як вони працюють

За словами Юрія Ігната, у Повітряних сил ЗСУ є засоби вітчизняного виробництва, які використовуються для атак по території Росії

Фото: Укроборонпром, Повітряні сили ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Ігнат пояснив, для чого ЗСУ потрібні нові дрони вітчизняного виробництва

Фото: Укроборонпром, Повітряні сили ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Українські військові мають повне право атакувати територію Росії аналогами ворожих дронів-камікадзе типу "Shahed" власного виробництва. Але наразі точно невідомо, чи вже використовують Повітряні сили ЗСУ ці безпілотники для нових атак.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 21 листопада.

Серед напрямів ударів українських військових:

  • Крим;
  • окуповані території Донецької, Луганської областей.

Відповідаючи на питання журналістів щодо можливих атак по території Росії за допомогою нових українських безпілотників, Ігнат натякнув: "Я б сказав, чому ви думаєте, що це вже не відбувається?".

Але військовий прямо не відповів на запитання, чи відбуваються такі атаки вже в даний момент. Ігнат послався на те, що Повітряним силам не можна розголошувати відповідну інформацію із зрозумілих на те причин.

"Дрони зараз застосовують власне усі. У нас, у Повітряних силах, є засоби, які нам дали партнери і які ми використаємо по окупованих територіях. Крим, окуповані території Донецької, Луганської областей", – наголосив Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил також зазначив, що ЗСУ виключно власним озброєнням спроможні завдавати ударів по ворожій території"тут немає жодних питань".

"І якщо вдалося дійсно нашим виробникам створити дрони, які можуть летіти далеко та летіти точно, то це дуже серйозний крок вперед", – додав Ігнат.

Він також зазначив, що у частині безпілотників ЗСУ мають "серйозну" підтримку партнерів, держави та волонтерського корпусу.

Україна почала вироблять аналоги "шахедів"

Як ми писали раніше, українські аналоги ворожих "шахедів" стоворють спільно з іноземними парнерами. Наші дрони здатні виконувати бойові вильоти приблизно на 1 000 кілометрів. Окрім них, українці також працюють над складнішими та дорожчими проєктами.

В Укроборонпромі, який є стратегічним виробником озброєння та військової техніки в Україні, вже освоїли також й виробництво маленьких БпЛА.

FPV-дронів українській армії зараз потрібно дуже багато. Укроборонпром допомагає приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Товариство вже підписало ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. Варто додати, що компанія має людей, приміщення, компоненти тощо. Зазначається, що Укроборонпром допомагає масштабувати розробки всім, хто до них звертається.

Раніше ми вже розповідали, чому Росія вирішила змінити тактику атак шахедами. Також ми зазначали, яку кількість дронів-камікадзе "шахед" виготовляє ворог щомісяця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.