Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія атакувала Україну ракетами та дронами 8 січня – горіли будинки та ТЦ

Російська армія зранку підняла в небо чотири борти МіГ-31К та одинадцять ТУ-95мс для здійснення обстрілу

Фото: avianews.com/ДСНС. Колаж: Pro Війну

Російська армія здійснила атаку на Україну 8 січня

Фото: avianews.com/ДСНС. Колаж: Pro Війну

Сьогодні, 8 січня, Росія атакувала Україну, використовуючи стратегічну авіацію. Російська армія випустила крилаті та балістичні ракети, внаслідок чого вибухи лунали в декількох містах по всій країні.

Ми розповідаємо, що відомо про ранковий обстріл.

Харків


Ранок у місті почався з вибухів. Очільник ОВА Олег Синєгубов повідомив про те, що російська армія здійснила як мінімум 4 удари по Харкову.

У Харківській області російська армія вдарила по приватному будинку в м. Зміїв. Медики допомагають двом постраждалим і, за попередніми даними, під завалами залишаються ще дві людини. Екстрені служби працюють на місці.

Мер міста Ігор Терехов повідомив, що у Харкові сталася пожежа на промисловому об'єкті, а також постраждала жінка.

"Цього ранку ворог атакував промислові об'єкти міста. Зафіксована пожежа, і наразі одна жінка постраждала. Наші рятівники працюють над ліквідацією пожежі, медики забезпечують допомогу пораненій", – повідомив мер Ігор Терехов.

Кривий Ріг


Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив про масовану ракетну атаку на місто. Там пролунала серія вибухів.

Місцеві ЗМІ повідомляють про пошкодження торговельного центру. Проте офіційної заяви щодо цього немає, адже Вілкул заявив, що все буде відомо лише після припинення повітряної тривоги.

Голова Ради оборони Кривого Рогу додав, що наразі 15 тисяч абонентів відключені від електропостачання через екстремальні погодні умови в місті. Зазначено, що через це 4 котельні працюють на генераторах у режимі циркуляції води, а також 2 насосні станції Міськводоканалу працюють на генераторах. З врахуванням зледеніння тролейбуси та трамваї не курсують, а швидкісний транспорт працює частково.

Запоріжжя


Зранку вибухи могли чути жителі Запоріжжя. Голова ОВА Юрій Малашко повідомив про "прильоти" в житлових районах міста. Внаслідок обстрілу постраждало дві людини.

Як зазначив керівник ОВА, російська армія здійснила комбіновану атаку крилатими та балістичними ракетами з п'яти напрямків.

Де ще сьогодні вранці лунали вибухи


8 січня російські військові також обстріляли Хмельницький. Місцева ОВА повідомила про роботу протиповітряної оборони в області. Крім того, вибухи були зафіксовані у місті Дніпро, і повітряні сили Збройних Сил України попереджали про можливу небезпеку аеробалістичних ракет "Кинжал".

Раніше ми повідомляли, що Росія змінила пріоритет атак по Україні. Також ми писали, що експерти назвали мету масованих обстрілів з боку російської армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.