Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія змінила пріоритет атак по Україні — до чого готуватися у 2024 році

За даними британських розвідників, наприкінці 2023 року Росія тимчасово відмовилась від ударів по енергетичній інфраструктурі України

Фото: ДСНС, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Росія тимчасово відмовилась від ударів по енергетичним об'єктам

Фото: ДСНС, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Країна-терорист змінила тактику масованих ударів по Україні за допомогою далекобійної зброї. Скоріш за все, ворог обрав інші цілі для своїх підступних атак.

Про це йдеться в новому звіті Міністерства оборони Британії.

Британські розвідники наголошують на тому, що з 29 грудня 2023 року Росія значно посилила інтенсивність ударів по нашій країні. Ворог вже використав значну частину свого запасу ракет повітряного базування, які були випущені за останні місяці.

"Останні удари, швидше за все, були спрямовані в першу чергу по оборонній промисловості України. Це контрастує з його великими атаками минулої зими, які у першу чергу були спрямовані на енергетичну інфраструктуру України", – йдеться у зведенні.

У британській розвідці переконують, що обстріли російськими військовими на початку грудня 2023 року свідчили про те, що Москва має намір поновити енергетичний терор. Проте, нещодавні атаки свідчать про зміну пріоритетів ворожих військ.

"Ці нові операції свідчать про принаймні тимчасову зміну підходу до використання Росією зброї далекобійної дії. Російські планувальники майже напевно визнають зростаючу важливість оборонно-промислового потенціалу, коли вони готуються до тривалої війни", – додають розвідники.

Масована атака 2 січня

Як ми розповідали, вночі та зранку 2 січня російські нелюди завдали потужних ударів по Україні, зокрема, по Києву та Харкову. У столиці зафіксовано падіння уламків у багатьох районах, виникли пожежі, а також є вимкнення світла та води. У Харкові постраждало понад 40 мирних жителів.

За словами мера Віталія Кличка, у будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. Крім того, 117 мешканців вивели з будинку. Постраждали 20 людей, 19 із них медики госпіталізували.

Кличко також повідомив, що у Подільському районі палала складська будівля. Пожежа на площі 2 000 м кв. На місці події працювали екстрені служби.

Лише у столиці України через підступні ракетні удари ворога:

  • загинуло 2 цивільних особи;
  • 54 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У Києві постраждала фабрика тактичного одягу

Нещодавно стало відомо про те, що внаслідок ракетного удару 2 січня, у столиці постраждала відома фабрика військового тактичного одягу М-Тас.

Підприємство було засноване у 2014 році. Одяг М-Тас (Militarist Nactical) має велику популярність серед військових. Зокрема, ці речі носять президент Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Нагадаємо, раніше ми писали про масштабний обстріл по Україні 29 грудня. Також ми повідомляли, що Росія нагнітає ситуацію в Чорному морі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.