Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У Києві постраждала важлива для ЗСУ фабрика — що відомо

Компанія із виробництва тактичного військового одягу була заснована у 2014 році, її речі носять Валерій Залужний та Володимир Зеленський

У Києві постраждала фабрика військового одягу, який носять ЗСУ — що відомо

Росія 2 січня завдала чергового масованого удару по Україні. У Києві постраждала відома фабрика військового тактичного одягу М-Тас.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

"Виробничі потужності та складські приміщення М-Тас були пошкоджені/знищені. Після встановлення ступеня пошкоджень і нанесених втрат, буде розпочато відправку наявних товарів та/або повернення коштів", – повідомила компанія.

Що відомо про Militarist Tactical

М-Тас (Militarist Nactical) – це відомий вітчизняний виробник тактичного спорядження, одягу, взуття та інших аксесуарів. Компанію у 2014 році заснували Олександр Карасьов і Денис Головко. Їхній одяг носять перші особи держави на чолі з президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем Валерієм Залужним.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, який також носить М-Тас, публічно висловив підтримку компанії.

"Я впевнений, що М-Тас підніметься і відбудує нове виробництво. У них лишилося головне – люди. Люди, які створили компанію, люди, які розвивали її, люди, які власними руками відшили кожен кітель і кожну фліску. Якщо захочуть – думаю, й інвестори знайдуться", – написав він у Telegram.

Масована атака 2 січня

Як ми розповідали, вночі та зранку 2 січня російські нелюди завдали потужних ударів по Україні, зокрема, по Києву та Харкову. У столиці зафіксовано падіння уламків у багатьох районах, виникли пожежі, а також є вимкнення світла та води. У Харкові постраждало понад 40 мирних жителів.

За словами мера Віталія Кличка, у будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. Крім того, 117 мешканців вивели з будинку. Постраждали 20 людей, 19 із них медики госпіталізували.

Кличко також повідомив, що у Подільському районі палала складська будівля. Пожежа на площі 2000 м кв. На місці події працювали екстрені служби.

Дані про загиблих і постраждалих

Через ракетний удар 2 січня по Києву вже відомо про:

  • 54 постраждалих (у більшості із них мінно-вибухові травми різного ступеня тяжкості);
  • 2 загиблих.

Крім того, ворожі військові обстріляли центр селища Білозерка на Херсонщині, поранена жінка, у неї травма ноги, повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації. У населеному пункті через атаку зникло світло.

Нагадаємо, раніше ми писали про масштабний обстріл по Україні 29 грудня. Також ми повідомляли, що Росія нагнітає ситуацію в Чорному морі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.