Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Правда просочилася: військовий розповів, через кого почалась війна в Україні

Повномасштабна війна в Україні – це наслідок виграшного референдуму на окупованих територіях у 2014 році

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Хто привів "рускій мір" в Україну

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Українці, які брали участь у референдумі на ТОТ, мають прямий влив на початок повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року. І неважливо, робили вони це свідомо чи несвідомо.

Про це розповів офіцер "Азову" Дмитро Андрющенко в інтерв’ю TCH.ua.

З його слів, він і досі не спілкується з людьми, які колись підтримали країну-терориста. Військовий не вважає їх поважними людьми.

Крім того, Андрющенко не змінює свою думку щодо таких громадян, навіть, якщо вони купили 200 дронів для ЗСУ. Адже участь у референдумі – це початок ланцюжка, який привів до великої війни. Ці люди дали підстави для повномасштабного збройного вторгнення на територію України.

"Для мене завжди є причинно-наслідковий зв’язок. Війна і загибель тисяч наших цивільних і військових хлопців і дівчат — це наслідки того походу тих гнид у 2014 році на той ср*ний референдум", — розповів Дмитро Андрющенко.

Це був початок "руського міра" в Україні.

Зеленський розповів, де Росія планує розв’язати війну

Раніше ми писали, що Зеленський заявив, що Росія діє разом з Іраном на Близькому Сході, де організовує терористичні акти. Крім того, Кремль намагається спровокувати конфлікти на Балканах.

Якщо Росії вдасться розпалити нові війни, західні партнери України будуть змушені допомагати іншим країнам. Це може призвести до зменшення військової та фінансової допомоги Україні, а також до зниження уваги до війни в Україні.

Водночас Росія також намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові та в Африці.

У Молдові Росія намагається усунути проєвропейський уряд. У Африці Росія втручається в конфлікти за допомогою приватної військової компанії "Вагнер".

Залужний розповів, чого чекати у 2024-му році

Також ми зазначали, що повномасштабна війна в Україні, яка триває вже майже два роки, суттєво змінила ситуацію на фронті. У наступному році бойові дії можуть стати ще більш динамічними та інтенсивними, заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

З його слів, війна в Україні постійно змінюється, тому ЗСУ повинні адаптуватися до нових умов. Зокрема, розвиток військової техніки вимагає зміни тактики її застосування.

"Війна у 2024 році не просто може відрізнятися від війни 2023 року, вона обов'язково має відрізнятися, інакше нам чекає те, про що я писав у своїй статті", – сказав Залужний.

Він також заявив, що командування ЗСУ вже з'ясувало майже всі проблеми, які виникли в ході війни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Залужний висловився з приводу підготовки українських військових. Також ми повідомляли, що думає головнокомандувач ЗСУ стосовно мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.