Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія планує оснащувати крилаті ракети касетним боєприпасом: до чого готуватися

Ворог не збирається зупиняти терор всієї України, ба більше – він посилює можливості зброї, яку направлятиме на цивільні об’єкти

Фото: АрміяInfo. Колаж: Pro Війну

В ЦНС розповіли про плани Росії

Фото: АрміяInfo. Колаж: Pro Війну

Центр національного спротиву отримав докази того, що російські окупанти планують обладнати крилаті ракети X-32 касетними боєприпасами. Ці ракети можуть завдати величезних руйнувань і загибелі серед мирного населення.

Про це йдеться у матеріалі ЦНС.

Докази, отримані ЦНС, включають документи Дубненського машинобудівного заводу, на якому окупанти виготовляють ракети. Документи свідчать про те, що Міністерство оборони Росії у жовтні 2023 року поставило завдання інженерам модернізувати крилаті ракети X-32, оснастивши їх касетним блоком.

Касетні боєприпаси містять сотні або навіть тисячі дрібних боєприпасів, які розкидаються на великій площі. Вони часто призводять до численних жертв серед мирного населення, оскільки їх важко виявити та уникнути.

Наразі не зафіксовані випадки застосування російськими окупантами крилатих ракет X-32 з касетними боєприпасами. Однак це не виключає можливості їх використання в майбутньому.

Центр національного спротиву закликає українців оперативно реагувати на тривогу, адже ворог нехтує міжнародним правом та готовий застосувати більш смертоносну зброю проти цивільного населення.

Зброя для ЗСУ надходитиме швидше

Раніше ми писали, що військовослужбовці, які захищають Україну від російської агресії, зможуть отримувати нову зброю швидше. Міністерство оборони України скорочує терміни постачання нової зброї з кількох місяців до 20 днів.

Раніше постачання нових зразків озброєння для бійців ЗСУ проходило в шість етапів. Цей процес був тривалим і складним, що ускладнювало забезпечення українських військ сучасною зброєю.

Зміни, внесені Міноборони, дозволять скоротити кількість етапів постачання нової зброї до двох. Це дозволить суттєво скоротити час, необхідний для того, щоб зброя потрапила до військових частин на фронті.

Крім того, Міноборони змінило правила випробування нової зброї. Тепер, якщо зброя успішно пройшла заводські випробування, її не потрібно додатково випробовувати в українських військових частинах. Це також дозволить скоротити час, необхідний для постачання нової зброї.

Очікується, що ці нововведення позитивно вплинуть на ситуацію на фронті. Швидке постачання нової зброї дасть українським військам можливість ефективніше протистояти російській агресії.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли про те, яка з країн вирішила припинити обговорення допомоги для України. Також ми писали, що може змінитися для українських біженців вже в наступному році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.