Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зброя для ЗСУ надходитиме швидше – Міноборони прийняло важливе рішення

Українське оборонне відомство ухвалило доволі важливе рішення, завдяки якому наші захисники зможуть отримувати озброєння за коротший термін

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Бійці отримуватимуть зброю швидше

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Військовослужбовці, що захищають нашу країну від ворога отримують все необхідне озброєння. Однак, досить часто трапляються випадки, коли на нові зразки зброї доводиться дуже довго чекати, хоча з новим законом від Міноборони все може змінитися.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України.

Зброя надходитиме швидше

Згідно з рішенням оборонного відомства, тепер постачання нових зразків озброєння українським військовослужбовцям на фронт буде тривати до 20 днів.

"Очікується, що внаслідок цих змін процес постачання нових зразків озброєння та військової техніки скоротиться до 20 днів, хоча цей термін може змінюватися залежно від якості та повноти наданих виробником матеріалів", – йдеться у заяві відомства.

До того ж, слід згадати, що раніше постачання нової зброї для бійців Збройних сил України проходило в шість кроків, тому воно могло тривати декілька місяців, але тепер все зміниться.

Крім того, зміняться і терміни випробування озброєння.

"В разі успішних результатів ніяких додаткових випробувань більше не потрібно (як це було, наприклад, з колісною самохідною гаубицею "Богдана", яка чудово зарекомендувала себе під час виконання бойових завдань)", – повідомили у Міноборони.

Варто зазначити, що таке рішення може доволі позитивно вплинути на ситуацію на фронті.

Чи очікувати Україні допомогу від країн-партнерів

Раніше ми писали про те, що за словами народного депутата України Олександра Завітневича, представники країн-партнерів в жодному разі не повинні зупиняти постачання озброєння для нашої країни, адже Україна – це не кінцева мета окупантів.

Завітневич також наголосив на тому, що безпекова допомога полягає не лише в постачанні нашій країні ракет, танків, систем протиповітряної оборони та іншого озброєння, а й в інших важливих аспектах.

Зокрема, він згадав про глобальне медійне інформаційне домінування на підтримку України, а також утримання у фокусі міжнародної уваги російсько-української війни. Тобто, наша держава повинна отримувати чималу підтримку від європейських та американських союзників, адже тільки таким чином можна подолати російську агресію.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли про те, яка з країн вирішила припинити обговорення допомоги для України. Також ми писали, що може змінитися для українських біженців вже в наступному році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.