Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія розуміє небезпеку? Яка головна проблема для ЗСУ в акваторії Чорного моря

За словами Дмитра Плетенчука, українські військові роблять все можливе, аби в Чорному морі ставало "все менше" російських цілей

Фото: Міноборони РФ, скрін. Колаж: Pro Війну

Плетенчук розповів про основну загрозу в Чорному морі

Фото: Міноборони РФ, скрін. Колаж: Pro Війну

В Україні вже понад півтора року триває повномасштабна війна. Головною проблемою в акваторії Чорного моря станом на зараз залишається присутність там авіації Росії.

Про це розповів в ефірі телемарафону речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

За його словами, для Збройних сил України будь-який об’єкт із прапором Чорноморського флоту Росії в Чорному або Азовському морі є "легітимною ціллю".

Українські військові зроблять усе задля того, аби таких цілей ставало якомога менше, запевнив Дмитро Плетенчук.

Речник Військово-морських сил ЗСУ також звернув також увагу на те, що росіяни чудово розуміють небезпеку, але їх не треба недооцінювати – "вони розосередили свій корабельний склад, перевели його до своїх офіційних берегів, залишилися без логістики, але ми думаємо, що все ж таки вони будуть намагатися цю проблему якось вирішити".

"Є деякі успіхи, так ми їх витіснили, в принципі, від наших берегів і південно-західної частини Чорного моря, тобто забезпечуємо безпеку цивільного судноплавства у такий спосіб. Але небезпека, звісно, є. І наразі головною проблемою в акваторії Чорного моря залишається наявність там, присутність там російської авіації. Що стосується акваторій і суходолу, в принципі, тут ми чатуємо, тут все перекрито", – наголосив Плетенчук.

За словами українського військового, станом на зараз в акваторіях Азовського та Чорного морів немає російських носіїв крилатих ракет.

"Є дві одиниці корабельного складу, які виконують якісь задачі біля берегів в акваторії навколо Криму", – додав Плетенчук.

Чорне море хочуть розмінувати: подробиці

Як ми раніше вже розповідали, Туреччина, Румунія та Болгарія мають намір створити спеціальний підрозділ для очищення Чорного моря від мін. Вірогідно, що ця кампанія розпочнеться вже наступного місяця.

Запланована ініціатива не має прямого стосунку до дій НАТО, однак це буде першим великим об'єднаним зусиллям союзників у Чорному морі після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Операція з розмінування має бути повністю мирною, без залучення жодних нових кораблів НАТО, заявляють джерела. Одна з цілей місії — показати, що три країни здатні розв'язати проблему самостійно.

Нагадаємо, українські військові атакували штаб Чорноморського флоту РФ. Також ми повідомляли, що внаслідок влучного удару по будівлі штабу Чорноморського флоту в Севастополі було ліквідованого його командувача Віктора Соколова.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.