Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ліквідація командувача Чорноморського флоту – як це вдарить по Росії

Спікер Військово-морських сил ЗСУ пояснив, скільки менеджерів потрібно для управління російським флотом та які виникнуть проблеми після удару ЗСУ

Фото: скрін, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Для управління флотом потрібні досвідчені менеджери

Фото: скрін, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Внаслідок нещодавнього влучного удару по будівлі штабу Чорноморського флоту в Севастополі було ліквідованого його командувача Юрія Соколова. Це створить проблеми з керованістю військами для ворога.

Про це йдеться в заяві спікера Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що в Росії є адмірали для управління флотами, які добре знають наступну інформацію:

  • в якому стані знаходяться їхні сили, особовий склад;
  • як правильно ними керувати;
  • як правильно розставити сили.

"І зараз вони втрачають людину, яка всім цим процесом керує. І разом з ним його штат, який так само керує флотом. Тому що потрібно розуміти, що це досить велике угруповання", – уточнив Плетенчук.

Він розповів, що для керування флотом потрібна така кількість менеджерів, яка опікуватимуться ключовими процесами. Але зараз головна частина цього механізму стала непрацездатною.

"Так, сьогодні вночі вони ще завдавали по інерції ударів. Але, як я вже сьогодні казав, це нагадує курку, яка бігає без голови. Вона бігає, щось робить, але вже вона мертва. Тому станом на зараз вони матимуть відповідні проблеми з керованістю військами", – додав речник ВМС.

Ракетний удар по Севастополю

Раніше ми писали, що, 22 вересня 2023-го року в тимчасово окупованому Севастополі пролунало декілька гучних вибухів. Також, за словами журналіста, в небі над містом пролетіла ракета.

Телеграм-канали в цей день почали поширювати інформацію, що наслідком вибухів є робота протиповітряної оборони в Сакському та Бахчисарайському районах Криму. Схожі заяви робили й представники місцевої влади. Вони розповідали про те, що рятувальники успішно ліквідували займання, що виникло нібито в результаті роботи протиповітряної оборони.

Однак згодом представники Збройних сил України повідомили, що вибухи, які лунали 22 вересня на Кримському півострові, є наслідком атаки українських військових по штабу Чорноморського флоту РФ. Додамо, що деякі ЗМІ поширювали інформацію про те, що штаб ЧФ РФ був атакований ракетами Storm Shadow британського виробництва.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Збройні сили України завдали удару по командному пункту армії Російської Федерації в Севастополі. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.