Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Втома від війни: чи варто Україні очікувати на подальшу допомогу від країн-партнерів

Враховуючи війну на Близькому Сході, на міжнародній арені все менше уваги приділяється Україні

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Як Україна переконує партнерів передавати зброю

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

В окремих політиків, пересічних громадян Заходу проявляється втома від війни. Україна – це не кінцева мета російської агресії, а лише проміжна зупинка, Росія має на меті знищити всіх, хто протистоїть їй. Саме на це звертає увагу українська сторона під час переговорів щодо надання зброї від західних партнерів.

Як вдається переконувати партнерів у необхідності безпекової допомоги, розповів у своєму інтерв’ю Голова Комітету з нацбезпеки Верховної Ради України Олександр Завітневич.

З його слів, одним з основних аргументів України на переговорному процесі є сила правди й справедливості, які відстоюють українці. Вона полягає у тому, що російсько-українська війна – це не війна лише за територіальну цілісність та незалежність України. Це ціннісна, світоглядна війна сил добра і справедливості з силами російського зла та варварства.

Він наголосив, що безпекова допомога – це не тільки про ППО, ракети танки. Це також про глобальне медійне інформаційне домінування на підтримку України, утримання у фокусі міжнародної уваги російсько-української війни, формування розуміння та відгуку до потреб наших сил оборони не тільки з боку політичного істеблішменту, але й пересічних європейців, американців.

"У нас є всі підстави бути певними того, що російський окупант і надалі смертельно потерпатиме на фронті від вмілого застосування українцями західної зброї та техніки", — додав Завітневич.

Яка з країн призупинила обговорення допомоги України

Раніше ми писали, що наразі уряд держави активно намагається вигадати, як "залатати дірку" у своєму бюджеті.

Бюджетний комітет Німеччини 17 листопада тимчасово зупинив остаточне обговорення проєкту бюджету на 2024 рік. Зазначається, що рішення ухвалили після того, як рішення Конституційного суду країни внесло невизначеність у переговори. Це також "заморозило" допомогу Україні.

Правляча коаліція Німеччини намагається закрити величезну діру у своїх фінансах після заборони суду направити 60 мільярдів євро невикористаних коштів, які були виділені на боротьбу з пандемією, на "зелені" ініціативи та підтримку промисловості.

Наголошується, що рішення суду посилило напруженість у розколотій коаліції канцлера Олафа Шольца.

Бюджети міністерств були остаточно узгоджені в ході засідання Комітету. Про це повідомили представники бюджетних служб. А державне гальмування цін на газ і електроенергію, термін дії якого закінчувався в кінці року, продовжили до 31 березня 2024 року.

Однак деякі конкретні витрати будуть детально обговорені 23 листопада, після спеціального засідання (відбудеться 21 листопада), яке обговорювало наслідки рішення Конституційного Суду.

Остаточні основні показники бюджету і цифри нового боргу будуть оприлюднені після засідання 23 числа.

Раніше ми також писали, як змінилися правила проживання в Ірландії. Також ми пояснювали, що може змінитися для українських біженців вже у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.