Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія почала застосовувати північнокорейські ракети KN-23 – що про них відомо

В ході нещодавніх атак по території України російські окупанти застосували озброєння, яке їм передала Північна Корея

Фото: УНІАН, ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Росія використовує ракети КНДР

Фото: УНІАН, ДСНС Україна/Telegram. Колаж: Pro Війну

Росія активно здійснює масовані ракетні атаки по території України. Здебільшого ворог використовує крилаті та балістичні ракети власного виробництва. Однак, нещодавно вдалося помітити озброєння, яке росіянам передала Північна Корея.

Детальніше про ракети KN-23 в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

Зброя від Північної Кореї

Рябих зазначає, що наразі ворог активно намагається пробити українську протиповітряну оборону, саме тому вони застосовують для атак по Україні навіть ракети, які були передані Північною Кореєю.

"Наше видання отримало певні підтвердження того, що дійсно ракети корейського виробництва могли застосовуватися щонайменше двічі в Україні. Одна з них упала неподалік Запоріжжя, одна була застосована на Харківському напрямку. Наразі, наскільки я розумію, фахівцям важко достеменно встановити точний тип ракет. Але все свідчить про те, що це може бути саме ракети KN-23", – сказав експерт в ефірі телеканалу "Еспресо".

Також Рябих зазначив, що ракета KN-23 доволі сильно схожа на російські ракети "Іскандер" та "Кинджал". При цьому, вона також може мати бойову частину 500 кг, а її дальність польоту може становити близько 640 км (більше, ніж російський "Іскандер").

Скільки ракет на озброєнні у ворога

Раніше ми писали про те, що представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, скільки ракет є на озброєнні у російської армії. Зокрема, він зазначив, що в цьому списку присутні:

  • крилаті ракети "Калібр";
  • крилаті ракети Х-555;
  • ракети Х-55 тощо.

При цьому, в окупантів на озброєнні також є близько 10 тисяч ракет до комплексів С-400, а також доволі великі запаси до комплексів С-300, якими ворог нерідко завдає ударів по території України.

Юсов додав, що такі запаси ракет становлять доволі серйозну загрозу для України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупантам потрібна велика кількість ракет задля досягнення стратегічної мети. Також ми повідомляли, що Росія може оснащувати власні ракети касетними боєприпасами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.