Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ситуація на фронті стане іншою: що допоможе ЗСУ змінити хід війни

Україна вже невдовзі повинна отримати винищувачі F-16 від країн-партнерів

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну.

Ігнат розповів, як F-16 вплинуть на війну

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну.

Наразі українські пілоти активно проходять навчання на літаках F-16, які вже згодом можуть надійти на озброєння до української армії. Ці винищувачі можуть суттєво вплинути на хід війни проти агресора.

Про це в інтерв'ю виданню "Фокус" розповів речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Винищувач для України

Під час інтерв'ю представник Повітряних сил Збройних сил України зазначив, що літаки F-16 можуть доволі серйозно вплинути на війну проти Росії. Зокрема, Ігнат вважає, що з їхньою допомогою ЗСУ зможуть завдавати ударів по важливих цілях окупантів.

"Потрібно не два-три літаки, щоб досягти цього успіху. Зрозуміло, що потрібні літаки, які не будуть поступатися у тактико-технічних характеристиках російським літакам Су-35, які є основними противниками у повітрі сьогодні. Потрібні ті модернізації F-16, які зможуть протистояти такому противнику, які мають потужні радари, які можуть конкурувати з ними", – сказав він.

Також зазначимо, що за словами Юрія Ігната, наразі ніхто не веде ближні бої у повітрі, адже в цьому немає жодного сенсу. Крім того, винищувачі F-16 допоможуть збивати дрони та крилаті ракети, які запускає Росія.

Скільки літаків А-50 залишилося в Росії

Раніше ми писали про те, що в Головному управління розвідки розповіли, скільки літаків А-50 залишилося на озброєнні в армії окупантів. Андрій Юсов вважає, що знищення літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 можна зрівняти зі знищенням ракетного крейсера "Москва", адже це теж серйозне досягнення для українських сил оборони.

"Власне, мінусуємо ці, про які згадали й важливий факт Росія втратила можливість виробляти такі літаки. Втрата кожної такої одиниці – не відновлювана. Це величезна втрата, якщо говорити про суми коштів. Але крім цього й те, що вони не можуть повернути на поле бою", – додав він.

Зазначимо, що Сили оборони України під час атаки по російській авіації 14 січня завдали ударів по таких цілях:

  • А-50 (літак дальнього радіолокаційного виявлення, було знищено разом з екіпажем);
  • Іл-22 (командний пункт, отримав серйозні пошкодження, є поранені).

В розвідці також додали, що Іл-22 отримав доволі серйозні пошкодження, тому росіяни ще не скоро зможуть його відновити.

Нагадаємо, раніше ми писали про знищення літака А-50 над Азовським морем. Також ми повідомляли, що в ГУР розповіли про ракетні запаси росіян.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.