Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зброї стає все менше? Скільки літаків А-50 залишилося в Росії

В Головному управління розвідки Міноборони України розповіли, скільки літаків А-50 залишилося в Росії

Фото: Міноборони Росії/Facebook. Колаж: Pro Війну

Літаки А-50 в Росії

Фото: Міноборони Росії/Facebook. Колаж: Pro Війну

Нещодавно бійці Збройних сил України змогли знищити російський літак А-50, а також пошкодити Іл-22. Однак, у росіян ще є достатньо авіації.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

Скільки літаків в Росії

Юсов зазначив, що реакцію на збиття російського літака А-50 можна порівняти зі знищенням ракетного крейсера "Москва" навесні 2022-го року. Представник розвідки вважає, що це велике досягнення для українських Сил оборони.

Також Юсов додав, що Іл-22, який знищити не вдалося зазнав доволі серйозних пошкоджень, тому, окупанти ще не скоро зможуть його відновити. Крім того, росіяни бояться знову повертатися на позиції, де ці літаки отримали серйозних уражень.

"Власне, мінусуємо ці, про які згадали й важливий факт Росія втратила можливість виробляти такі літаки. Втрата кожної такої одиниці – не відновлювана. Це величезна втрата, якщо говорити про суми коштів. Але крім цього й те, що вони не можуть повернути на поле бою", – зазначив представник ГУР МО.

За словами Юсова, у Росії залишилося менше 10 літаків А-50.

Знищення літака

Раніше ми писали про те, що 14 січня 2024-го року в Повітряних силах України повідомили про те, що Збройні сили завдали ударів по літаках Росії над акваторією Азовського моря, зокрема, мова йде про:

  • А-50 (літак дальнього радіолокаційного виявлення);
  • Іл-22 (командний пункт).

При цьому, А-50 був повністю знищений разом з усіма членами екіпажу, а Іл-22 отримав значні пошкодження.

Згодом, цю інформацію також підтвердив і сам головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний.

"Воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22", – сказав український генерал.

Також Залужний подякував Повітряним силам України за чітко сплановану операцію, завдяки якій нашій армії вдалося ліквідувати важливий літак.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в ГУР Міністерства оборони розповіли про те, якими є запаси ракет у росіян. Також ми повідомляли, які дрони-камікадзе розробив Іран для Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.