Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Наслідки будуть серйозними: чому Штати не можуть затримувати допомогу для України

Президент України Володимир Зеленський розповів, чому наша держава повинна вчасно отримувати допомогу

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Зеленський розповів, чому США мають постачати допомогу Україні

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабної війни Україні допомагає чимало держав. Здебільшого вони постачають озброєння та інші необхідні речі.

Про те, чому США повинні вчасно надати необхідну допомогу, в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD заявив Володимир Зеленський.

Затягування допомоги

На думку лідера держави, у випадку, якщо Сполучені Штати Америки будуть не надто вчасно надавати нашій державі допомогу, яка є дуже важливою для боротьби з агресором, це матиме доволі серйозні наслідки. Зокрема, такі дії з боку США будуть мати вплив на Європу.

Президент додав, що він не вірить в те, що Штати можуть перестати повністю надавати Україні зброю та іншу допомогу, однак, якщо це станеться, то схожа ситуація може виникнути в Європі.

"Ні зброєю, ні фінансово. Чому? Тому що, напевно, якби вся Європа об'єдналась, вона б змогла дати достатньо підтримки Україні, але США мають такий вплив, й коли сигнали не дуже позитивні, вони мають такий самий вплив на деяких лідерів Європи", – заявив лідер держави.

Крім того, Зеленський назвав наслідки, які можуть трапитися в такій ситуації:

  • союз між США та Європою може зникнути;
  • дефіцит фінансів;
  • дефіцит озброєння;
  • якщо Україна не витримає, то Європа залишиться наодинці з ворогом.

Зазначимо, що Сполучені Штати постачають Україні найбільшу кількість озброєння.

Єдина надія на перемогу

Раніше ми писали про те, що президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю виданню Fox News розповів про те, що є головною надією України на перемогу у війні проти ворога.

Зокрема, він сказав, що найбільшу роль в цьому плані відіграють США, які надають регулярно військову допомогу Україні, тому саме ця країна "є єдиною надією на перемогу".

"Україна справді потребує цієї підтримки (від США), адже вони надають найбільшу допомогу Києву. Ця допомога – це також єдина надія для України перемогти у війні. Тому що без цієї допомоги, я боюся, Росію не здолати", – сказав президент Польщі.

Також, на думку Дуди, якщо Росію не зупинити зараз, то вже невдовзі ця країна може здійснити ще один напад на будь-яку іншу державу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Міністерстві закордонних справ розповіли про ситуацію на фронті. Також ми повідомляли, що ускладнює наступ на фронті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.