Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна набирає масштабів? В МЗС зробили заяву щодо ситуації на фронті

У Міністерстві закордонних справ зробили важливу заяву щодо обстановки, яка склалася на передовій

Фото: Дмитро Кулеба/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Кулеба висловився про війну

Фото: Дмитро Кулеба/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Російська армія регулярно намагається здійснювати наступальні операції на лінії фронту та завдавати ракетних ударів по території України. Наразі ситуація на передовій серйозно ускладнилася.

Про це в інтерв'ю німецькому виданню BILD заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Ситуація на фронті

Під час інтерв'ю Дмитро Кулеба заявив, що сьогодні ситуація на фронті є доволі складною, а можливо і складнішою, ніж це було ще на початку війни у лютому 2022-го року.

Зокрема, такі труднощі пов'язані з недостатньою кількістю боєприпасів, систем протиповітряної оборони, а також ракет до них.

Також Кулеба сказав, що ракетний удар, який здійснили окупанти 23 січня 2024-го року, свідчить про те, що наша армія повинна отримати більше систем ППО.

"Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжуватиме це робити, ми, як і раніше, бачимо, що західна оборонна промисловість не здатна виробляти достатню кількість продукції", – сказав міністр.

За словами Дмитра Кулеби, оборонні потреби Збройних сил України не відповідають потребам західних країн.

Що ускладнює наступ на фронті

Раніше ми писали про те, що, за даними видання The Times, суттєво ускладнює наступальні дії українських військовослужбовців на фронті.

Наразі у лавах Збройних сил України середній вік військових становить 45 років, а це, своєю чергою, створює доволі обмежені фізичні можливості та ускладнює планування.

"У такому віці важко виконувати завдання. Декому навіть боєприпаси та бронежилети нести на передові позиції важко. Люди закінчуються, а якість підкріплення з кожним разом стає все нижчою", – заявляв представник Збройних сил України.

Крім того, більшість війн, які тривали у минулому сторіччі, відбувалися саме за участю молодих військових (приблизно, 20 років).

Однак зараз на службу в Україні можуть мобілізувати лише таких чоловіків:

  • військовозобов'язані, віком від 18 до 27 років, які мають досвід проходження військової служби;
  • військовозобов'язані, віком від 27 до 60 років, незалежно від того, чи проходили вони службу.

Також у матеріалі йдеться про те, що така велика кількість чоловіків середнього віку в ЗСУ пояснюється тим, що багато з них вступили в армію ще на початку війни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що може змінити хід війни проти окупантів. Також ми повідомляли, скільки літаків А-50 залишилося у росіян.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.