Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Наступ неминучий? Де Росія зосередила свої головні сили

Російська армія все ще намагається захопити якомога більше території України, тому ворожі сили продовжують наступ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Наступ росіян

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Після захоплення Авдіївки російські окупанти не планують зупинятися, тому вони продовжують активні наступальні дії на інших напрямках. Зокрема, головні сили, як і раніше, сконцентровані на території Донбасу.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Наступ росіян

Нещодавно українські військовослужбовці вийшли з Авдіївки, таким чином, місто опинилося під контролем російських окупантів. Проте, ворог на цьому зупинятися не планує, тому Росія й надалі продовжує атакувати на таких напрямках:

  • Бахмутський напрямок;
  • Мар'їнський напрямок;
  • Авдіївський напрямок;
  • Кремінський напрямок;
  • Роботинський напрямок.

При цьому, видання зазначає, що після російських бомбардувань з міста Мар'їнка фактично мало що залишилося, адже росіяни завдали серйозних руйнувань.

Водночас, взяття Мар'їнки дає змогу російським окупантам продовжити свої наступальні дії на Донбасі. Зокрема, таким чином ворог може атакувати Вугледар, який грає важливу стратегічну роль для армії Росії.

Крім того, в тимчасово окупованому Маріуполі Росія зосередила 40 тисяч військових, які цілком ймовірно, можуть піти в атаку на південь.

Плани щодо Харкова

Раніше представник ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш розповів, що російські окупанти наразі не накопичують великої кількості військ на території Харківщини. Однак, навіть якщо вони плануватимуть наступ, то їм все рівно нічого не вдасться.

"У противника на цьому напрямку не буде жодних шансів. Наші Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій, постійно відстежується будь-яке переміщення окупантів навіть вздовж лінії фронту", – сказав представник ОСУВ "Хортиця" в ефірі телемарафону.

Крім того, Євлаш додав, що на Харківському напрямку вже тривалий час встановлюються фортифікаційні споруди. Це потрібно для того, щоб дати гідну відсіч у випадку, якщо російська армія все ж наважиться піти в наступ на Харківщині.

Тривалий час російська армія намагається проводити наступальні дії на Куп'янському напрямку. Однак, вони здебільшого є безуспішними.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав чотири кроки, які допоможуть завершити війну в Україні. Також ми повідомляли, що в ЄС прийняли новий пакет допомоги для України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.