UA RU

В Україні побільшало обмежено придатних до служби в армії – які області в лідерах

Протягом 9 місяців 2023 року кількість непридатних до служби значно зросла, у порівнянні з довоєнним періодом

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні побільшало непридатних до військової служби

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні під час загальної мобілізації різко збільшилась кількість громадян, непридатних до військової служби. Також стало більше обмежено придатних.

Про це розповів журналіст Андрій Цаплієнко.

За його даними, впродовж 9 місяців 2023 року кількість непридатних до служби значно зросла, у порівнянні з довоєнним періодом.

Головна проблема полягає у тому, що непридатність до проходження служби в армії визначається на підставі хвороби без яскраво виражених симптомів. Саме тому, такі "діагнози" часто призводять до виникнення різноманітних корупційних схем. Такими випадками вже займаються співробітники НАБУ, які перевіряють діяльність ВЛК.

Де найбільше непридатних

За даними аналітиків UA War Infographics, найчастіше військовозобов’язаних визнають непридатними у таких регіонах:

У Національному агентстві з питань запобігання корупції підготували дані за підсумками роботи ВЛК, щоб дослідити корупційні ризики в організації їхньої діяльності.

З якими хворобами визнають непридатним

Найчастіше чоловіки ставали непридатними до військової служби через такі захворювання:

З якими хворобами спини не мобілізують

Згідно з українським законодавством, чоловіки з серйозними хворобами спини та хребта можуть отримати право на звільнення від проходження військової служби. До переліку відносяться такі хвороби:

Варто знайти й про те, що непридатними до служби в армії вважаються військовозобов'язані, яких визнано такими рішеннями ВЛК.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які зміни щодо ухилянтів можуть невдовзі відбутися. Також ми повідомляли, яким може бути штраф за ухилення від мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі