UA RU

Військовозобов'язані можуть самі обрати бригаду для служби: як це зробити

Військовозобов'язані українці мають право самостійно обрати бригаду для служби у Збройних силах України

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Як військовозобов'язаному самостійно обрати бригаду для служби

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Чоловіки можуть самі визначити, чим вони будуть займатись в армії. Це право надається військовозобов'язаним, які підписують контракт на проходження військової служби.

Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в етері телемарафону "Єдині новини".

Для того, щоб обрати бригаду, військовозобов’язаному необхідно:

Після цього військовозобов'язаний служитиме на тій посаді, яку він сам обрав.

Де будуть вручати повістки у 2024-му році

Раніше ми писали, що загальна мобілізація в Україні триває вже понад вісім місяців. Протягом цього часу працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки роздавали повістки військовозобов'язаним українцям за місцем їхнього проживання, роботи або за місцем перебування.

Однак, невдовзі можуть відбутися зміни щодо видачі повісток. Про це йдеться в новому законопроєкті №10378, який був внесений до Верховної Ради України.

Згідно з цим законопроєктом, працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки матимуть право роздавати повістки в таких місцях:

Крім того, законопроєкт передбачає можливість видачі повісток військовозобов'язаним українцям в електронному вигляді. Повістку можна буде отримати на електронну пошту або в електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста.

В ЗСУ пояснили, чому молоді чоловіки потрібні армії

Також ми зазначали, що загальна мобілізація в Україні триває вже понад вісім місяців. За цей час до лав Збройних сил України було призвано понад 700 тисяч чоловіків. Однак, як зазначають представники ЗСУ, цього недостатньо для того, щоб забезпечити успішне виконання бойових завдань.

Одним зі способів розв'язання цієї проблеми може стати зниження призовного віку з 27 до 25 років. Це дозволить призвати до армії ще близько 100 тисяч чоловіків, які є фізично здоровими та мають достатню підготовку для військової служби.

Представник Ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко вважає, що зниження призовного віку має ряд переваг. По-перше, це дозволить збільшити спектр осіб, яких можна мобілізувати. По-друге, 25-річні – це юнаки, які закінчили університети за останніми програмами, тому їм буде легше адаптуватися в армії та освоїти нові професії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що народні депутати готують доволі важливі зміни, що стосуються мобілізації в Україні. Також ми повідомляли, що нардепи хочуть прирівняти службу жінок та чоловіків в армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі