Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нова мобілізаційна стратегія – що може змінитися в Україні

Наразі в Україні існують деякі проблеми, пов'язані з мобілізаційними процесами, однак невдовзі можуть відбутися важливі зміни

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Влада буде приймати важкі рішення щодо мобілізації

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Представники ТЦК та СП регулярно роздають повістки українцям фактично в будь-яких місцях. При цьому, від багатьох експертів нерідко лунають заяви про те, що в країні дійсно існують проблеми з призовом чоловіків до війська. Тому влада буде змушена прийняти важливі рішення.

Про це йдеться в матеріалі видання Economist.

Нова мобілізаційна стратегія

Наразі в Україні є доволі багато чоловіків, які ухиляються від мобілізації, адже вони не хочуть потрапити до війська.

"Армійське керівництво намагається заповнити місця бажаючими; інколи вдаються до призовних рейдів у спортзалах і торгових центрах. Мало хто з тих, хто записався таким чином, стає хорошим солдатом", – йдеться в матеріалі The Economist.

При цьому, варто згадати, що один з офіцерів української армії нещодавно розповів, що новобранці, яким більше ніж 45 років, мають не надто хорошу фізичну підготовку для ведення бойових дій на фронті. Тому в Міноборони України вже працюють над новою стратегією.

Однак видання зазначає, що перед нашою державою стоїть дуже великий виклик, адже населення Росії фактично в 4 рази більше, ніж населення України, тому в довгостроковій перспективі ворог має перевагу.

Які зміни готує Верховна Рада

Раніше ми писали про те, що народна депутатка України та голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Мар'яна Безугла розповіла, які зміни щодо мобілізації для жінок вже невдовзі можуть прийняти. Тут варто зазначити два важливих пункти:

  • 11. Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та за віком беруться на військовий облік військовозобов'язаних осіб (встановлено Міноборони України);
  • 12. Жінки, які перебувають на військовому обліку під час воєнного стану можуть бути призвані на військову службу (проте, лише до підрозділів забезпечення), однак, особи жіночої статі за власним бажанням можуть також долучатися до бойових підрозділів.

"Призов жінок не обмежується ЗСУ, це можуть бути й оборонні підприємства, наприклад. Долучаєтесь до обговорення. У мирний час жінки можуть бути прийняті на військову службу та службу у військовому резерві тільки в добровільному порядку (за контрактом)", – додала Мар'яна Безугла.

Відзначимо, в законопроєкті, який розглядають нардепи, міститься і безліч інших важливих змін.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нардепи хочуть прирівняти службу жінок та чоловіків в армії. Також ми повідомляли, яких осіб можуть призвати до війська у 2024-му році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.