UA RU

Найманці "Вагнера" прибувають в Україну — де їх розміщують

У британській розвідці зазначили, що точний статус передислокованого персоналу "вагнерівців" поки що незрозумілий

Фото: ТАРС, Газета.ру. Колаж: Pro Війну

Бойовики "Вагнера" прибувають в Україну - розвідка Британії

Фото: ТАРС, Газета.ру. Колаж: Pro Війну

Останніми тижнями сотні бойовиків, які були пов’язані з групою "Вагнера", почали передислоковуватися в Україну. Вони прибувають окремими групами для участі у війні в складі різних підрозділів армії РФ.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Британії вранці 29 вересня.

Як зазначається у зведенні, група "Вагнер" вийшла з бойових дій в Україні до початку червня 2023 року, перед невдалим заколотом 24 червня та подальшою загибеллю власника "Вагнера" Євгена Пригожина та інших лідерів угрупування в авіакатастрофі 23 серпня 2023 року.

За даними британської розвідки, точний статус передислокованого персоналу незрозумілий, але цілком ймовірно, що окремих осіб було переведено у ті чи інші російські підрозділи.

"Деякі повідомлення свідчать про концентрацію ветеранів "Вагнера" навколо Бахмута: їхній досвід, ймовірно, буде особливо затребуваний у цьому секторі. Багато хто буде знайомий із нинішньою лінією фронту та місцевою українською тактикою, оскільки минулої зими воювали на тій же території", – зазначають у Міноборони Британії.

Росіяни хочуть збільшити виробництво дронів

Як ми розповідали, армія РФ планує налагодити масове виробництво "шахедів".

Представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗСУ капітан Андрій Рудик зазначив, що аналітики з літа фіксують конструктивні модифікації у Shahed-136 або ж, як їх маркують росіяни, "Герань-2".

"Ми не виключаємо факт того, що Російська Федерація, шукаючи прості технічні рішення, здешевлюючи матеріали та налагоджуючи постачання компонентів-замінників, намагається налагодити виробництво даного баражуючого боєприпасу та зробити його масовим", – сказав офіцер.

Які зміни фіксують аналітики:

Проте "шахеди" російського виробництва принципово не відрізняється від більш ранніх зразків. До того ж спроби такого "імпортозаміщення" свідчать про дієвість міжнародних санкцій.

Раніше ми писали, що Олександр Тарнавський розповів про те, що українські військові змогли досягти успіхів на фронті. Також ми повідомляли, що окупанти готуються до диверсій на кордоні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі