Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ворог готує небезпечні диверсії на кордоні: про що розвідка просить українців

Військові експерти кажуть, що російських військових готують до проведення диверсійних операції у прикордонних областях України

Фото: Міноборони РФ, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Росіяни готують диверсії в двох прикордонних областях України

Фото: Міноборони РФ, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Російські військові відправили до прикордонних областей України своїх військових. Вони готують диверсії у Харківській і Сумській областях.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як відбувається підготовка

Військові експерти зазначають, що до району російського міста Грайворон, що в Бєлгородській області, прибула навчальна рота 2-ї окремої бригади спеціального призначення Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ.

"Головною метою проведення цих навчань є підготовка особового складу для операцій у прикордонних районах України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки цивільним пересування російських терористів фіксується.

"Проте завдяки небайдужим місцевим їхнє пересування відоме, тому "іспит складуть" не всі", – зазначили в Центрі національного спротиву.

Як повідомити про розташування позицій терористів

ЦНС радить писати у бот Служби безпеки України.

Через бота можна надати дані про:

  • місця дислокації;
  • пересування ворога;
  • обсяги військової техніки;
  • кількість особового складу окупанта.

Важливо вказати географічні координати розташування терористів.

РФ втратила на війні командирів престижного полку

Ми раніше вже розповідали про те, що РФ вже втратила трьох командирів. Вони входили до одного з найпрестижніших повітряно-десантних полків Росії. За даними розвідки Британії, ці командири були ліквідовані або пішли у відставку.

Наприклад, командир 247-го гвардійського десантно-штурмового полку полковник Василь Попов, ймовірно, загинув на Оріхівському напрямку на початку вересня 2023 року.

"Лише за кілька тижнів до цього, у серпні 2023 року, його попередник, полковник Пилип Попов, ймовірно, подав у відставку. Незалежні російські ЗМІ стверджують, що він зробив це на знак протесту проти того, що військові не змогли знайти тіла загиблих росіян", – пише розвідка.

У перші тижні російського вторгнення під Миколаєвом було ліквідовано тодішнього командира 247-ї полковника Костянтина Зізевського.

Раніше ми писали про те, що російська армія з моменту початку повномасштабного вторгнення зруйнувала більше третини шкіл в Харківській області. Також сайт Pro Гроші розповідав про серйозні збитки через окупацію Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.