Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Головне, не втратити ініціативу: якого успіху досягли ЗСУ на фронті

За словами бригадного генерала Олександра Тарнавського, великий прорив українського контрнаступу може трапитися після звільнення Токмака

Фото: Генштаб ЗСУ, facebook_com_PresscentrTavria. Колаж: Pro Війну

ЗСУ прорвали оборону ворога біля Вербового - Тарнавський

Фото: Генштаб ЗСУ, facebook_com_PresscentrTavria. Колаж: Pro Війну

На Мелітопольську напрямку триває контрнаступ ЗСУ. Українським військовим вдалось прорвати оборону ворога біля Вербового Запорізької області.

Про це повідомив командувач угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський в інтерв'ю CNN.

"На лівому фланзі (біля Вербового) ми маємо прорив, і ми продовжуємо просуватися далі", – сказав він.

Тарнавський зазначив, що українські війська рухаються не так швидко, як очікувалося, як "у фільмах про Другу світову війну".

"Головне – не втратити цю ініціативу. І, ну, не втратити це на практиці, діями", – додав генерал.

На думку Тарнавського, великий прорив у контрнаступі може статися після того, як українські захисники звільнять Токмак Запорізької області. Це місто є стратегічним центром Росії.

Як зазначає CNN, зараз Сили оборони України перебувають приблизно за 20 кілометрів від Токмака.

Ворог готує диверсії на кордоні

Як ми писали раніше, військові експерти зазначають, що до району російського міста Грайворон, що в Бєлгородській області, прибула навчальна рота 2-ї окремої бригади спеціального призначення Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

"Головною метою проведення цих навчань є підготовка особового складу для операцій у прикордонних районах України", – йдеться у повідомленні.

Однак, завдяки цивільним пересування російських терористів фіксується.

"Проте завдяки небайдужим місцевим їхнє пересування відоме, тому "іспит складуть" не всі", – зазначили в Центрі національного спротиву.

РФ втратила на війні командирів престижного полку

Ми раніше вже розповідали про те, що РФ вже втратила трьох командирів. Вони входили до одного з найпрестижніших повітряно-десантних полків Росії. За даними розвідки Британії, ці командири були ліквідовані або пішли у відставку.

Наприклад, командир 247-го гвардійського десантно-штурмового полку полковник Василь Попов, ймовірно, загинув на Оріхівському напрямку на початку вересня 2023 року.

"Лише за кілька тижнів до цього, у серпні 2023 року, його попередник, полковник Пилип Попов, ймовірно, подав у відставку. Незалежні російські ЗМІ стверджують, що він зробив це на знак протесту проти того, що військові не змогли знайти тіла загиблих росіян", – пише розвідка.

У перші тижні російського вторгнення під Миколаєвом було ліквідовано тодішнього командира 247-ї полковника Костянтина Зізевського.

Раніше ми писали про те, що російська армія з моменту початку повномасштабного вторгнення зруйнувала більше третини шкіл в Харківській області. Також сайт Pro Гроші розповідав про серйозні збитки через окупацію Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.