UA RU

Росіяни б'ються в істериці та відступають — що відбувається на Бахмутському напрямку

Українські військові розповіли про те, що ворог відступає на південь від Бахмута, водночас надсилаючи резерви під Курдюмівку

Фото: 93 ОМБР ЗСУ ХОЛОДНИЙ ЯР, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Росіяни відступають на південь від Бахмута

Фото: 93 ОМБР ЗСУ ХОЛОДНИЙ ЯР, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Ворожі війська почали втрачати свої позиції, які розташовуються на південь від Бахмута на Донеччині. Вони відступають до траси Бахмут-Горлівка.

Про це розповів в ефірі телемарафону очільник пресслужби Східного угрупування військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Він уточнив, що окупанти вже починають істерити у своїх телеграм-каналах через те, що втрачають позиції на цій лінії фронту.

"На південному напрямку поблизу Бахмута ми продовжуємо свої наступальні дії. Так, вже окупанти у своїх Z-каналах починають істерити, що їм доводиться втрачати свої позиції на південь від Бахмута, що обстановка для них там максимально складна і незручна. Вони починають відходити до траси Бахмут-Горлівка і збираються закріплюватися там", – розповів речник.

Євлаш повідомив, що ворогу вдалось замінувати територію — під Бахмутом розташовуються великі мінно-вибухові поля. Відомо, що днями ЗСУ пройшли за залізницю та продовжують бити по позиціях армії РФ.

Також Ілля Євлаш уточив, що загарбники мають потужні сили в артилерійських системах – лише на Бахмутському напрямку ворог зосередив понад сто ствольних артсистем, а також стільки ж реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Яка ситуація під Курдюмівкою

Водночас відомо, що під Курдюмівкою ситуація на фронті напружена. Армія РФ здійснює контратаки й підтягує резерви на допомогу з різних підрозділів.

"Обстановка напружена, противник там намагається контратакувати, підтягувати свої резерви з різних підрозділів – окремі мотострілецькі батальйони та полки, також у нього там є парашутно-десантні підрозділи, має він і "Шторм Z" і "Бойовий армійський резерв". Звичайно, що ворог не хоче просто так відступати, оскільки його женуть "на м'ясо" і змушують наступати", – каже Ілля Євлаш.

Також відомо про те, що в разі відмови від наступу росіян знищують свої ж військові.

Що відбувається під Авдіївкою

Як ми писали, нещодавно трохи зменшилась інтенсивність обстрілів Авдіївки на Донеччині. Однак, на жаль, через ворожу атаку загинуло двоє цивільних, повідомив 16 жовтня голова міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

За словами чиновника, помітна тенденція до зменшення кількості обстрілів міста – їх спостерігається значно менше, ніж у неділю, 15 жовтня.

"Сьогодні ще їх менше було, це суто по громаді. Чого не скажеш звичайно по позиціях, там менше обстрілів не стає, вони не вщухають ні вдень, ні вночі", – сказав Барабаш.

Водночас на кількість ударів сил РФ не вплинули навіть негода та сильна злива. Попри природні явища, ворог б'є по околицях міста. Віталій Барабаш також пояснив, що останні кілька днів росіяни завдають потужних ударів на південь від Авдіївки. Також більше уваги ворог приділяє атакам по Первомайському.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що росіяни хочуть захопити всю територію Донецької області до 31 грудня. Також ми повідомляли, що окупанти провалюють наступ на Донбасі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі