Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Міноборони перевірило продуктові склади для ЗСУ за скаргами військових – що виявили

Під час раптової перевірки продуктових складів для ЗСУ на сході України з'ясувалось, що постачальник не може впоратися із поставленими завданнями

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Війну

Міноборони нагрянуло з раптовою пеервіркою на склади ЗСУ

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Війну

Останнім часом військові почали скаржитися на якість харчів. Через це представники Міністерства оборони влаштували раптову перевірку на одному з продуктових складів для ЗСУ.

Про це інформує пресслужба Міністерства оборони.

У відомстві кажуть, що позапланову перевірку складів деяких військових частин на Сході країни здійснили заступник міністра оборони полковник Віталій Половенко разом з членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю.

Яка причина раптових перевірок

У Міністерстві оборони запевнили, що почастішали скарги військових на якість харчування. Під час перевірки з'ясувалось:

  • харчі поставили невчасно;
  • кількість продуктів на складах ЗСУ не відповідає нормам.

"Ми реагуємо на скарги військових, тому приїхали з незапланованим "візитом" в частини. Усе фіксуємо. Виявилося, через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні", – сказав Половенко.

У Міністерстві оборони з’ясували, що компанія-постачальник стала переможцем у 10 лотах на харчування, але бізнес зараз не може впоратися із поставленими завданнями.

"Це питання на жорсткому контролі. Компанія перемогла у 10 лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися з постачанням", – додав заступник Міністра оборони.

Що загрожує компанії-постачальнику

Згідно з умовами чинного договору, Міністерство оборони тепер має законне право змінити постачальника.

"Тобто частини, де компанія не встигає з постачанням, ми виводимо з договору та перепідпорядкуємо до компаній-переможців у прилеглих областях. Продукти повинні бути якісними, а їх постачання — безперервним", – підсумував Віталій Половенко.

За всіма зафіксованими порушеннями будуть складені відповідні акти. За недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції компанії, яка несвоєчасно поставила продукцію. Крім того, за зіпсовані та неякісні харчові продукти компанія також має відшкодувати кошти.

Міноборони розриває угоди з компаніями, пов'язаними зі Гринкевичами

Раніше ми писали, що після публікації в ЗМІ інформації про можливе розкрадання коштів на закупівлі форми для ЗСУ з боку бізнесмена Ігоря Гринкевича Міноборони вирішило розірвати договори з його компаніями.

"Позиція така, що після публікації в ЗМІ Міністерством оборони було зразу прийнято рішення стосовно розривання тих договорів, які було укладено", – сказав заступник міністра оборони Віталій Половенко.

З його слів, Міноборони також звернулося до правоохоронних органів із заявою про можливе порушення законодавства.

Скандал навколо закупівлі форми для ЗСУ з боку компаній Гринкевичів спалахнув у лютому 2023 року. За даними ЗМІ, ці компанії могли отримати понад 1,5 млрд грн за постачання неякісної форми.

Раніше ми писали про дивні тендери, які нещодавно провели в Україні. Також ми розповідали про зміни стосовно проведення тендерів, які запровадив український уряд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.