Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Оборона від корупції: у чому справжня причина візиту Блінкена до України

14 травня вранці до Києва прибув державний секретар США Ентоні Блінкен.

Державний секретар США Ентоні Блінкен

Цей приїзд очікувався вже давно, оскільки затвердження наприкінці квітня нового пакету військової допомоги на суму 61 ​​мільярд доларів передбачало контрольний візит до України важливого представника Вашингтона.

"Місія держсекретаря тут полягає в тому, щоб розповісти, як надаватиметься наша додаткова допомога, сприятиме посиленню оборони і дати можливість все більше перехоплювати ініціативу на полі бою"

Саме в цьому, за словами неназваного чиновника Державного департаменту, була мета поїздки до Блінкена. Однак для оповідань та прес-релізів у Держсекретаря є відповідні фахівці. Треба розуміти, що завдання Блінкена – не презентація нового пакету американської військової допомоги, а підготовка до його прийому в Україні та суворий контроль за його виконанням. І тут, на жаль, знову постала тема корупції.

"Вісім із десяти українців все ще вважають, що є закони, писані для еліт і закони для інших... Оборона України від корупції має бути такою ж міцною, як і її військова оборона"

Заявив Ентоні Блінкен під час зустрічі із Володимиром Зеленським. Такої різкої оцінки рівня корупції в нашій країні, мабуть, ще не було. Проте невдоволення Держсекретаря спричинене цілком об'єктивними причинами.


У Вашингтоні добре пам'ятають, скільки мільярдів військової допомоги було виділено рік тому, які обіцянки надходили від Банкової, і чим закінчився контрнаступ. Той самий пакет допомоги є "аварійним" і необхідний стримування наступу Росії. Водночас швидкість російської атаки в Харківській області стала можливою через погано підготовлену оборону та відсутність серйозних фортифікаційних споруд, хоча про будівництво їх місцеві чиновники повідомляли ще з минулого року.


Можливо, саме останній факт викликав найбільше обурення в американському істеблішменті , представник якого висловив його в обличчя Зеленському: якщо в ВП, як і раніше, поблажливо ставляться до корупції своїх представників на місцях, то американці це явище вважають не менш небезпечним, ніж російська агресія.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.