Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Різдвяні містечка з ялинками та алкоголем: як реагують військові на новорічні гуляння

З'ясовували, яке ставлення у бійців ЗСУ до новорічних корпоративів, вживання алкогольних напоїв та масових гулянь

Фото: ВДНГ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Військові проти гулянь із алкоголем на Новий рік

Фото: ВДНГ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Напередодні Нового року українці, попри повномасштабну війну з Росією, намагаються прикрасити оселю, приготувати щось смачненьке, зустрітися з родичами та друзями. Попри це, масових святкувань в нашій країні не буде.

Журналісти "Текстів" з’ясовували, що думають військові про міські ялинки та зимові розваги.

Військовий Іван Савицький розповідає, що ставиться цілком нормально до ялинок та святкових активностей. У першу чергу, варто влаштовувати свята для дітей. Водночас, до різдвяних містечок, де продають алкогольні напої, відношення негативне, таких гулянь військовий не хоче бачити.

"Якщо це якась невелика ялинка з гірляндами і невеликі кіоски навколо з елементами свята, то най буде, – розповідає військовий, який побажав залишитись анонімним. – Але що мене харить, то це качки, які досі понтуються десь у тилу, клієнти супердорогих ресторанів, які показово спускають за раз суму, зіставну з місячною зарплатою військового з бойовими, люди, які демонстративно показують, яке в них шикарне життя", – зазначив він.

Савицький також поскаржився, що йому не до вподоби й новорічні корпоративи, які потім активно обговорюються у мережі.

"А я ужрусь в гавно і усну в канфєтях!" та інші прояви того, що ані ракета, ані шахед, ані артснаряд під сраку їм не влетять. Є велика різниця між святом і виставлянням напоказ, які "ви всі лохи, а я уникнув війни", – наголосив військовий.

Підтримує таку позицію щодо масових гулянь із вживанням алкоголю і військовослужбовець Ігор Чернецький. Він проти різдвяних містечок та ялинок, адже там обов’язкого розпиватимуть спиртні напої.

"Я проти всіх цих гулянь. Мене вивертає від цього всього, бо я бачу, як одні святкують, а в іншому місці якогось хлопця чи дівчину хоронять. Я навіть відмовився йти до своєї дитини на свято", – зазначив боєць ЗСУ.

Чоловік каже, що вдома святкувати можна, цього ніхто не забороняє, то особистий простір. Однак, на його думку, багатьом військовим у відпустці просто хочеться тиші й спокою.

Морпіх Михайло, своєю чергою сказав, що йому неприємно бачити, як люди святкують, у той час як багато українців через війну не можуть навіть побачитися з близькими.

"Я не був у різдвяних містечках, тому не можу сказати напевно. Але ходив до супермаркету, прикрашеного до Різдва, де грала святкова музика. Мені було неприємно, через те що люди тут готуються до свят, у той час як багато військових загинуло, а їхні близькі на свята сумуватимуть. А багато інших військових на свята будуть не з близькими, а на війні", – розповідає Михайло.

Ще одна думка, яку висловило кілька військових не варто допускати надмірні витрати з бюджету на встановлення ялинок і містечок біля них.

"Я нормально ставлюся до ялинок і різдвяних містечок. Якби був у відпустці, то мені було б приємно туди прийти погуляти. Але я, мабуть, як і багато інших військових, не переношу, коли місто витрачає якісь надмірні кошти на святкування", – зазначив військовослужбовець Юрій Малахов.

Багатьом військовим байдуже до цих ялинок. Але що їх реально хвилює, то це корупція, витрати, міські ради, які крадуть гроші. Вони постійно обговорюють цю тему на фронті.

Раніше ми розповідали, що поліція застерегла українців щодо святкування Нового року. Крім того, ми розповідали, варто подарувати військовому на Новий рік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.