Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Велика Британія надасть Україні рекордний пакет оборонної допомоги – що в нього увійде

Україна отримає рекордну кількість зброї від Великої Британії для боротьби проти Росії

Фото: АР. Колаж: Pro Війну

Велика Британія готує пакет допомоги для України

Фото: АР. Колаж: Pro Війну

Сьогодні прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак прибув до Києва з робочим візитом. Під час візиту він оголосив про новий пакет допомоги для України на суму 2,5 млрд фунтів стерлінгів (приблизно 118,7 млрд грн).

Про це пише SkyNews.

Пакет допомоги для України складається з:

  • тисяч військових безпілотників, що стане найбільшим постачанням дронів в Україну з будь-якої країни;
  • ракет великої дальності;
  • протиповітряної оборони;
  • артилерійських боєприпасів;
  • допомоги у забезпеченні безпеки у морі.

"Протягом двох років Україна з великою мужністю боролася, щоб відбити жорстоке вторгнення Росії. Вони все ще борються, непохитні у своїй рішучості захистити свою країну та захистити принципи свободи та демократії. Сполучене Королівство також не похитнеться. Ми будемо з Україною в її найтемніші часи та в кращі часи, які прийдуть", – заявив Ріші Сунак.

Також під час візиту представники країн підписали Угоду між Великою Британією та Україною про безпекову співпрацю. Ця угода зобов'язує Сполучене Королівство забезпечувати обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку та оборонно-промислову співпрацю.

"Сьогодні ми стоїмо пліч-о-пліч як друзі та союзники. Це сигнал світові: Україна не наодинці. Слава Україні", – зазначив Зеленський.

Безпекові зобов'язання Великої Британії за цією угодою діятимуть до вступу України в НАТО.

США надали Україні новий пакет допомоги

Раніше ми писали, що раніше Сполучені Штати оголосили про черговий пакет військової допомоги для України. Це вже 50-й транш від адміністрації Джо Байдена.

Пакет допомоги включає:

  • 125 мільйонів доларів із запасів Міністерства оборони США для задоволення невідкладних бойових потреб України. Ці кошти будуть використані для закупівлі боєприпасів, озброєння та іншого військового обладнання.
  • 300 мільйонів доларів із коштів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) для зміцнення української протиповітряної оборони. Ці гроші будуть використані для закупівлі нових систем ППО, а також для навчання українських військових їхньому використанню.

Крім того, наша країна отримає додаткові боєприпаси із лазерним наведенням. Вони мають допомогти в боротьбі з ворожими дронами.

Також у Пентагоні запевнили, що віддані співпраці із 50 союзниками. Це надає Україні можливості для захисту від агресії Росії та стримування ворога в майбутньому.

Раніше ми розповідали, як Росія втрачає панування у Чорному морі. Також ми писали, чому російський Газпром погрожує Нафтогазу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.