Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати військовослужбовцям – хто знову отримуватиме 100 тисяч гривень

Деякі військові Збройних сил України отримають додаткову винагороду від Міністерства оборони

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Військові отримають додаткові виплати

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Військовослужбовці, які знаходяться на лінії фронту, отримують виплати у вигляді 100 тисяч гривень. Однак, відтепер такі винагороди зможуть отримати й бійці ЗСУ, що знаходяться далеко від "передка".

Про це повідомляє Міноборони України.

Хто отримає доплати

Згідно з рішенням Міністерства оборони України тепер виплати у вигляді 100 тисяч гривень можуть отримати військові, які не знаходяться в зоні бойових дій. Зокрема, доплати отримають:

  • 100 тисяч гривень – військові ракетних військ, протиповітряної оборони, а також артилерії, які здійснюють вогневе ураження противника без умови перебування в зоні бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня. Раніше вони отримували 30 тисяч гривень.
  • 100 тисяч гривень – військові, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня. Раніше вони отримували 30 тисяч гривень.
  • 50 тисяч гривень – військові зі складу командування та штабів, які здійснюють управління частинами підрозділів. Нарахування відбувається з 29 вересня, раніше вони отримували 30 тисяч гривень.
  • 30 тисяч гривень – військові, які розміновують території за межами зони ведення бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня.

Також додамо, що у розмірі 20 тисяч гривень отримують виплати поранені військовослужбовці. Інструктори з 1 червня отримують від 15 до 30 тисяч гривень, строковики – 6 тисяч, а курсанти 2 350 гривень.

Зміна порядку виплат деяким військовим

Раніше ми писали про те, що 2 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який стосується посилення соціального захисту військовослужбовців. Зокрема, він передбачає:

  • збереження грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, а також зникли безвісти за особливих обставин, та можливість виплати їхнім сім'ям;
  • закон не поширюється на осіб рядового та начальницького складу, які добровільно здалися в полон.

Також додамо, що в цьому законі міститься уточнення порядку виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпустки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що рідні зниклого військовослужбовця мають право на отримання виплат. Також ми повідомляли, чи зараховують військовим пільговий стаж.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.