Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зарплати та доплати: скільки отримуватимуть військові у 2024 році

У наступному році виплати військовим суттєво не зміняться, а також залишиться можливість отримати додаткову грошову винагороду

Фото: УНАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Що відбудеться з виплатами військових у 2024 році

Фото: УНАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

У 2024 році на виплати військовослужбовцям України планують виділити 751,3 мільярда гривень. Крім того, захисники можуть отримати доплати у 30, 50 та 100 тисяч гривень.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир повідомив, в інтерв’ю BBC Україна.

З його слів, розмір виплат планують зберегти впродовж дії воєнного стану. А отже, всі виплати залишаться на рівні 2023 року.

Однак, є можливість зміни фінансування за умови динаміки інтенсивності бойових дій.

"Наш оборонний бюджет закладено в умовах найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової. На полі бою ведеться постійна запекла боротьба, тож вірогідність збільшення інтенсивності бойових дій існує щодня. Це слід враховувати, як і можливе зростання чисельності армії, яку треба буде своєчасно забезпечувати", – додав Джигир.

Виплати для військових 30, 50 і 100 тис. грн

Раніше ми писали, що сі військовослужбовці, які залучені до захисту України, отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 30 тисяч гривень. Ця доплата є загальною для всіх військовослужбовців, незалежно від їхньої посади, військового звання, строку служби та інших факторів.

Військовослужбовці, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 100 тисяч гривень. Ця доплата спрямована на те, щоб компенсувати військовослужбовцям підвищений ризик для життя та здоров'я, а також додаткові навантаження, пов'язані з участю у бойових діях.

До категорії військовослужбовців, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, належать:

  • військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій;
  • військовослужбовці, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій;
  • військовослужбовці зі складу командування та штабів (у тому числі поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії.

Особи рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій, правоохоронці та військовослужбовці зі складу командування та штабів (у тому числі поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії, отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 50 тисяч гривень.

Особи рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій, які безпосередньо беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених воєнними діями, отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 100 тисяч гривень.

Додаткові винагороди виплачуються коштом коштів державного бюджету. Кошти виплачуються у дванадцять рівних частинах щомісяця.

Нагадаємо, які пенсії у військовослужбовців. Також ми писали, що Кабмін хоче змінити розмір надбавок для військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.