Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація засуджених – чи можуть таких чоловіків призвати до війська

Мобілізаційним процесам в Україні підлягає доволі велика кількість військовослужбовців

Фото: Pexels, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Мобілізація засуджених

Фото: Pexels, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Загальна мобілізація в Україні триває від початку повномасштабного вторгнення. Наразі цим процесам підлягає доволі велика кількість військовозобов'язаних чоловіків.

Про те, чи можуть мобілізувати умовно засуджених розповів колишній суддя Конституційного суду Віктор Шишкін в інтерв'ю "Громадське".

Мобілізація засуджених

За його словами, умовно засуджені чоловіки фактично не мають ніяких утисків у своїх правах та живуть звичайним життям, навіть незважаючи на вчинення злочину. При цьому, Шишкін додав, що чоловіки, які засуджені та перебувають у місцях утримання обмежені лише в правах щодо пересування.

"Умовно засуджені не позбавлені ніяких прав. Над ними просто висить дамоклів меч відповідальності, якщо вони вчинять якийсь інший злочин. Але вони і пересуваються вільно, і працюють, і в сім'ї живуть – так чому вони не можуть підлягати мобілізації? Я взагалі не бачу проблем з умовно засудженими", – сказав експерт.

Зазначимо, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виступає проти того, щоб до війська мобілізували громадян, які були засуджені. Водночас, деякі військові експерти думають інакше та гадають, що такі громадяни повинні отримати другий шанс.

Як обрати підрозділ

Раніше ми писали про те, що кожен військовозобов'язаний українець має можливість самостійно обрати підрозділ для проходження військової служби. Зокрема, для цього він може звернутися за адресою військової частини або ж знайти в соціальних мережах сторінку та мобілізуватися за допомогою рекрутингу:

  • у випадку, якщо військовозобов'язаний підійде підрозділу, тоді він зможе отримати рекомендаційний лист;
  • згодом необхідно з'явитися до ТЦК та СП;
  • з військкомату особу повинні направити на проходження військової служби до обраної частини.

Також варто додати, що в цій ситуації особі необхідно прослідкувати, щоб її було направлено саме до обраної частини. Крім того, для пошуку підходящих вакансій в армії також можна скористатися послугами рекрутингових компаній.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли військовозобов'язаним потрібно мати з собою військово-облікові документи. Також ми повідомляли, які дані будуть вносити в електронний реєстр.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.