Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Новий міністр оборони готує зміни в мобілізації: що невдовзі запровадять в Україні

Розповідаємо про те, які зміни пропонує запровадити новообраний очільник Міноборони щодо призову громадян до армії

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Війну

Умєров готує нововведення

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Війну

Нещодавно Олексій Резніков був відправлений у відставку з посади міністра оборони України, а на його місце прийшов колишній голова Фонду державного майна Рустем Умєров. Відомо, що новообраний голова Міноборони вже готує декілька нововведень для покращення роботи ТЦК і не тільки.

Про це він заявив у парламенті перед призначенням на посаду.

Що хоче змінити Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що вже невдовзі в Україні буде запроваджено електронний військовий квиток, який покращить роботу всіх ТЦК, а також зменшить корупційні ризики. Крім того, за словами міністра, буде проведено також і цифровізацію ВЛК. Він вважає, що та військово-лікарська комісія, яка існує зараз, не відповідає нинішнім стандартам, тому, на його думку, в цьому напрямку повинні бути реформи, адже це допоможе зменшити корупцію в країні.

"Усе, що можна оцифрувати, маємо оцифрувати. Уся інформація про воїна має бути в digital: електронний військовий квиток, цифровізація ВЛК і шпиталів, електронний журнал, звіт для військових", — сказав він.

Зазначимо, Рустем Умєров також заявив про необхідність підвищити оборонні спроможності вітчизняного виробника, адже це позитивно вплине на українську армію.

Що відомо про Рустема Умєрова

6 вересня 2023-го року Рустем Умєров був призначений міністром оборони України. За це рішення проголосували 338 народних депутатів.

Сам Рустем Умєров народився в місті Самарканд, що в Узбекистані, 19 квітня 1982 року. В юності Рустем навчався у Кримській школі-інтернаті для обдарованих дітей Міністерства освіти та науки АР Крим. Пізніше він здобув освіту бакалавра економіки та магістра фінансів у Національній академії управління.

Рустем займав керівні посади у телекомунікаційній компанії Lifecell, згодом він почав займатись інвестиційною діяльністю та заснував власну компанію у цьому напрямку.

У 2012 році Умєров став співзасновником та членом правління Кримської міжнародної бізнес-асоціації. В цьому ж році був довіреною особою кандидата в народні депутати у 10 окрузі АР Крим Ахтема Чийгоза.

У 2019 році він був обраний народним депутатом від фракції "Голос". А у 2022 став очільником Фонду державного майна України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Також ми повідомляли про скандал із закупівлями курток для військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.