Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Покарання буде відчутне? Що загрожує чоловікам за відсутність військового квитка

Нагадаємо, що в Україні даний документ потрібен навіть під час довготривалого лікування чи запланованої операції

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні триває мобілізація

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Військовий квиток став досить важливим документом для чоловіків в Україні на сьогодні. Без нього не вас не зможуть прийняти на нове місце роботи, зарахувати на навчання, одружити тощо. Ба більше, навіть за відсутність квитка ви можете отримати покарання.

Про це сайту розповів керуючий партнер ЮК Winner Ігор Ясько.

Якщо у вас раніше вже був військовий квиток, але ви його втратили, то варто памʼятати, що за зіпсуття або недбале зберігання військово-облікових документів, яке спричинило їхню втрату, передбачений штраф.

У такому випадку ви заплатите від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 850 грн, стаття 211 КУпАП).

"Скажімо так, якщо про порушення правил військового обліку дізнаються, може бути застосовано штраф, а також особу поставлять на облік", – говорить експерт.

Однак зверніть увагу, що це не означає обов’язково мобілізацію. Після уточнення даних ви маєте пройти ВЛК, отримати медичний висновок про придатність, а потім вже чекати, чи буде вам видане мобілізаційне розпорядження.

Чи треба військовий квиток для планової допомоги у лікарні

Ми вже писали про те, що у разі необхідності довготривалого лікування чи запланованої операції в пацієнта вимагатимуть військово-обліковий документ.

Наказ МОЗ №507 визначає, що у плановій госпіталізації може бути відмовлено лише у разі:

  • завантаження понад 70% ліжкового фонду терапевтичного профілю;

  • завантаження понад 50% ліжкового фонду хірургічного профілю;

  • за рішенням структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської міської воєнних адміністрацій, з урахуванням тактичної ситуації.

Варто памʼятати, що є й окремі положення щодо обов’язку повідомляти ТЦК СП. Якщо вас зацікавила дана інформація, то більше ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Кого з чоловіків можуть мобілізувати в Україні

Ми вже писали про те, що мобілізації підлягають одразу кілька категорій українців, а саме:

  • резервісти;

  • військовозобов'язані;

  • особи із запасу віком від 18 до 60 років;

  • придатні за станом здоров’я;

  • чоловіки віком від 18 до 27 років можуть бути мобілізовані, якщо вже проходили строкову службу або віднесені до служби запасу другої черги.

Призвати можуть також військових, які проходили строкову службу; офіцерів запасу, резервістів, інших осіб із досвідом служби; громадян, які не проходили військову службу; обмежено придатних під час воєнного стану.

Раніше ми писали про те, що в Україні послабили процес виїзду за кордон для деяких категорій чоловіків. Також ми розповідали, що в Україні змінилися правила надання відстрочки за однією з підстав.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.