Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Що про чоловіка має знати військомат? Для чого потрібен реєстр призовників

У Міноборони пояснили, які дані міститимуться у Єдиному державному реєстрі призовників та які проблеми він допоможе вирішити

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Дані про чоловіків вноситимуть у єдиний реєстр

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні наповнюють Єдиний держаний реєстр призовників. Завдяки цьому військомати зможуть отримувати дані з низки державних реєстрів – МВС, Міністерства фінансів та МОЗ.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Таким чином відомство хоче "нівелювати бюрократичну складову, аби зменшити кількість необов’язкових візитів українців у ТЦК та СП для отримання довідок чи дозволів".

Головним етапом плану трансформації є наповнення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

"На цьому етапі у Міноборони проводять роботу щодо організації інформаційної взаємодії між реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) якими є державні органи, задля підвищення якості персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів в реєстрі", – кажуть у Міноборони.

З ким обмінюватимуться інформацією

Наразі Міноборони веде роботу з визначення механізмів обміну інформацією з:

  • Міністерством фінансів;
  • Міністерством внутрішніх справ;
  • Міністерством освіти й науки;
  • Державною судовою адміністрацією.

Також Міноборони веде роботу з організації підписання спільних наказів з Міністерством охорони здоров’я, Пенсійним фондом, Офісом генпрокурора та іншими.

На наступних етапах планується організація робіт з підписання спільних наказів Міноборони про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії з Міністерством соціальної політики, Міністерством у справах ветеранів України та іншими.

Який штраф за відсутність військового квитка

Раніше ми розповідали, що керуючий партнер ЮК Winner Ігор Ясько розповів у коментарі сайту Pro Гроші про те, що слід пам'ятати про відповідальність за навмисне псування військового квитка або його недбалого зберігання, яке призведе до втрати документа. За такі дії чоловік може заплатити штраф.

Скажімо так, якщо про порушення правил військового обліку дізнаються, може бути застосовано штраф, а також особу поставлять на облік, – говорить експерт.

Треба буде віддати від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто від 510 грн до 850 грн.

Нагадаємо, ми писали про те, хто з українців може законно покинути службу. Також ми розповідали, що в РНБО також пояснили, чи буде посилення мобілізації в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.