UA RU

Особливості мобілізації: скільки мають тривати військові навчання

Підготовка до армії в Україні – це складний і виснажливий процес, який вимагає від новобранців фізичної витривалості

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Скільки мають тривати навчання бійців

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Чоловіків призовного віку після мобілізації відправляють на фронт не одразу. Перед цим вони мають пройти військовий вишкіл.

Про це зазначив командир артилерійського взводу 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького Олег Булатецький в етері телемарафону.

З його слів, для підготовки "нормального військового" потрібно не менше шести місяців. Бажано, щоб серед новобранців були молоді люди, тому що підготовка до армії – це, по суті, кросфіт, тобто інтенсивні тренування.

"Піхота, зазвичай – це кросфіт, та взагалі не тільки піхота. Артилерія – це кросфіт, танки – це кросфіт, армія – це кросфіт. Потрібно мало спати, багато рухатись, рухатись не просто, а рухатися із навантаженням. Це дуже виснажливо", – зауважив Олег Булатецький.

Військовий стверджує, що чоловіки віком понад сорок років, які здебільшого не займалися спортом, таких навантажень можуть і не витримати.

Залужний розповів, скільки бригад можна готувати одночасно

Раніше ми писали, що Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що в Україні одночасно можна готувати до бойових дій 10 бригад. Він також підтримав ініціативи, спрямовані на підвищення відповідальності за потрапляння людини на фронт непідготовленою.

"Такого бути не може. У нас є чудова можливість використовувати як наші можливості, так і можливості наших партнерів – і вони приділяють підготовці наших військ велику увагу", – сказав Залужний.

Крім того, Залужний висловився з приводу можливого призову молоді, віком від 18 до 25 років. Він зазначив, що хоче, щоб у війську службу проходили особи, які здатні виконувати бойові завдання.

Виплати мобілізованим під час навчання

Також ми зазначали, що мінімальна зарплата солдата-контрактника в Україні під час навчань становить 20 тисяч гривень на місяць. Після прибуття до району виконання завдань солдати отримують грошове забезпечення, яке може становити від 20 до 120 тисяч гривень на місяць.

Розмір грошового забезпечення залежить від військового звання, посади та виконуваних завдань. Наприклад, солдати, які беруть участь у бойових діях, отримують додаткову грошову винагороду у розмірі 100 тисяч гривень на місяць.

Міністерство оборони України також збільшило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову грошову винагороду. Зокрема, до цього переліку додали:

Також у Міністерстві оборони уточнили, що військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневу поразку противника, без умови перебування у районі ведення бойових дій, також отримують додаткову грошову винагороду у розмірі 100 тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо, раніше ми писали, що деякі категорії військовослужбовців можуть отримати право на демобілізацію. Також ми повідомляли про те, хто може роздавати повістки, окрім працівників ТЦК та СП.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі