Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати мобілізованим під час навчання – що змінилося у грудні

За процедурою мобілізації в Україні, чоловіки, які не мали досвіду поводження зі зброєю, мають пройти навчання перед тим, як відправитись на фронт

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Які виплати будуть у мобілізованих, які проходять навчання

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Цього місяця виплати для мобілізованих, які освоюють воєнну майстерність, не змінились. Стандартно, солдати отримують від 20 тисяч гривень.

Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в етері телемарафону "Єдині новини".

Сума грошового забезпечення українських солдатів залежить від їхнього військового звання, посади та виконуваних завдань.

Мінімальна зарплата солдата-контрактника становить 20 тисяч гривень на місяць під час навчань. Після прибуття до району виконання завдань солдати отримують грошове забезпечення, яке може становити від 20 до 120 тисяч гривень на місяць.

Міністерство оборони України збільшило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову грошову винагороду.

  • 30 тисяч гривень отримують військовослужбовці за виконання бойових завдань із розмінування поза районами ведення бойових дій;
  • 50 тисяч гривень отримують військовослужбовці зі складу командування та штабів, які здійснюють управління частинами та підрозділами, які ведуть бойові дії;
  • 100 тисяч гривень отримують військовослужбовці, які розмінують у районах ведення бойових дій;
  • 100 тисяч гривень отримують військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневу поразку противника, без умови перебування у районі ведення бойових дій.

Скільки заробляють бойові медики

Раніше ми писали, що уряд України підвищив розмір заробітної плати медичним працівникам, які працюють в небезпечних умовах поблизу лінії фронту.

На територіях активних бойових дій заробітна плата лікарів, фармацевтів, професіоналів у галузі охорони здоров’я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров'я становить не менше 28 000 гривень. Медсестри та медбрати отримують не менше 18 000 гривень, а молодші медпрацівники — не менше 9 000 гривень.

На прифронтових територіях заробітна плата лікарів та інших медичних працівників становить не менше 23 000 гривень, медсестер та медбратів — не менше 15 500 гривень, а молодших медпрацівників — не менше 8 000 гривень.

Це рішення уряду є важливим кроком для збереження кадрового потенціалу в галузі охорони здоров’я. Воно допоможе залучити та утримати медичних працівників у регіонах, де тривають бойові дії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що деякі військові мають право на отримання двох зарплат. Також ми писали про те, в яких випадках військовослужбовці можуть залишитися без виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.