Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати військовим у грудні: чи зміниться розмір зарплат до кінця 2023 року

До кінця 2023 року підвищення рівня зарплат ддля українських захисників не передбачене, також не зміниться розмір додаткових винагород

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Виплати військовим у грудні не зміняться

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Сума виплат для військовослужбовців в Україні напряму залежить від їхньої посади, а також завдань, які вони виконують. Однак, згідно із законодавством, бійці ЗСУ отримують не менше 20 тисяч гривень на місяць.

Розбиралися, які зарплати та додаткові виплати отримуватимуть військові у грудні 2023 року.

Зарплати військовим у грудні 2023 року

У законі України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану" йдеться про те, що до кінця 2023 року для військовослужбовців не передбачено підвищення рівня зарплат. Тому кількість грошей, які вони отримають у грудні, не зміниться, порівняно з минулими місяцями.

Зарплати війських у грудні будуть на такому рівні:

  • стрілки, залучені у виконанні бойових завдань отримують 50 587 грн;
  • стрілки, які не виконують бойових завдань – 20 587 грн;
  • бійці ЗСУ, які виконують бойові завдання на передовій – 120 587 грн.

Доплати для військових у грудні 2023

Для військовослужбовців також передбачені різні доплати, а саме:

  • 30 тис. грн нараховують військовим, які проводять розмінування поза зоною бойових дій;
  • 50 тис. грн отримують командири, військовослужбовці зі штабів, які керують підрозділами та частинами, що ведуть бойові дії;
  • 100 тис. грн розраховані на тих, хто займається розмінуванням території у зоні бойових дій, а також військовослужбовцям артилерії, ППО, ракетних військ, які завдають ударів по ворогу на відстані;
  • військовослужбовцям строкової військової служби щомісячно виплачується додаткова винагорода у розмірі 6000 грн;
  • курсантам щомісячно виплачується додаткова винагорода у розмірі 2350 грн;
  • військовослужбовцям, які обіймають посади керівного та інструкторсько-викладацького складу у навчальних військових частинах (навчальних центрах, навчальних підрозділах), щомісячно виплачується додаткова винагорода від 15000 до 30000 грн.

Хто ще отримає по 100 тисяч гривень винагороди:

  • бійці ЗСУ, які через отримання на війні поранення (кантузії, травми чи каліцтва), перебувають на стаціонарному лікування або у відпустці;
  • військові, які потрапили в полон (окрім тих, хто здався добровільно);
  • ті, хто зникли безвісти, були інтегровані в нейтральні держави або є заручниками.
  • військовослужбовці, які загинули на фронті внаслідок поранення, пов’язаного із захистом Батьківщини, мають право на додаткову винагороду в розмірі 100 тис. грн за місяць, у якому військовослужбовець загинув (помер).

Також, у законі йдеться про те, що після перебування у розпорядженні понад два місяці і до завершенняя перебування у розпорядженні, бійцям ЗСУ, які отримати поранення, щомісячно виплачується оклад за військовим званням, надбавка за вислугу років та додаткова винагорода у розмірі 20 100 грн.

Крім того, військові, які через поранення або контузію були визнані ВЛК обмежено придатними до служби або ж непридатними, із переглядом через 6-12 місяців, та були зараховані у розпорядження командирів, протягом двох місяців виплачується зарплата за останньою займаною посадою у повному обсязі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що деякі військові мають право на отримання двох зарплат. Також ми писали про те, в яких випадках військовослужбовці можуть залишитися без виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.