Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати військовим: скільки заробляють бойові медики

Бойові медики знаходяться у таких небезпечних умовах, як і військові, проте їхні зарплати дещо відрізняються

Фото: Pexels. Колаж: Pro Війну

Скільки отримують бойові медики

Фото: Pexels. Колаж: Pro Війну

Цьогоріч уряд збільшив розмір заробітної платні бойовим медикам. Зокрема, виплати зросли для лікарів, фармацевтів, фахівців з реабілітації, медичних сестер та молодших медичних працівників, які працюють в небезпечних умовах поблизу лінії фронту.

Про це інформує пресслужба Мінохорони здоров'я.

На територіях активних бойових дій заробітна плата лікарів, фармацевтів, професіоналів у галузі охорони здоров’я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров'я становить не менше 28 000 гривень. Медсестри та медбрати отримують не менше 18 000 гривень, а молодші медпрацівники — не менше 9 000 гривень.

На прифронтових територіях заробітна плата лікарів та інших медичних працівників становить не менше 23 000 гривень, медсестер та медбратів — не менше 15 500 гривень, а молодших медпрацівників — не менше 8 000 гривень.

Це рішення уряду є важливим кроком для збереження кадрового потенціалу в галузі охорони здоров’я. Воно допоможе залучити та утримати медичних працівників у регіонах, де тривають бойові дії.

Уряд також запровадив ряд інших заходів для підтримки медичних працівників, зокрема:

  • виплату разової грошової допомоги у розмірі 100 000 гривень;
  • надання матеріальної допомоги на придбання житла;
  • надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Ці заходи є свідченням того, що уряд України цінує внесок медичних працівників у захист здоров’я населення в умовах війни.

Постанова поширюється на медичних працівників закладів охорони здоров’я, які мають контракт із Національною службою здоров'я.

Чи зможуть жінки-медики виїхати за кордон

Раніше ми писали, що жінки-медики можуть виїжджати за кордон, навіть якщо вони перебувають на військовому обліку.

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко повідомив, що ВР не планує законодавчо обмежувати жінкам-медикам виїзд за кордон.

Це рішення обґрунтоване тим, що медичні працівники підлягають "бронюванню на роботі". Їх не можуть мобілізувати, якщо на своїй посаді вони приносять більше користі, ніж у лавах Збройних сил України.

Таким чином, жінки-медики, які перебувають на військовому обліку, можуть вільно виїжджати за кордон для відпочинку, лікування чи навчання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що деякі військові мають право на отримання двох зарплат. Також ми писали про те, в яких випадках військовослужбовці можуть залишитися без виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.